Logo

Δίκη... παρωδία !



 
 

diki_pyrines_25-01-2011Σε… παρωδία εξελίσσεται η δίκη – στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού – των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Στο Δικαστήριο, σήμερα Τρίτη, εμφανίστηκαν μόνο τέσσερις, από τους δεκαοκτώ  αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνηγόρους, οι οποίοι ανακοίνωσαν στην έδρα ότι δεν δέχονται να αναλάβουν την υπόθεση αφού οι κατηγορούμενοι δεν τους αναγνωρίζουν ως υπερασπιστές τους.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο κάθισαν σήμερα οι τρείς μη προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι Μανώλης Γιόσπας, Ερρίκος Ράλλης και Νίκος Βογιατζάκης οι οποίοι ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου να έρθουν σε επαφή, - όπως είπαν -  με τους αρχικούς δικηγόρους που είχαν επιλέξει και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, που είναι κρατούμενοι, με επιστολή τους δήλωσαν ότι μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους δεν επιθυμούν  να προσέλθουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζονται και θα κάνουν απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε το αίτημα της επίσημης μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης, ούτε αυτό της μη παρακράτησης μέχρι το πέρας κάθε συνεδρίασης από τους αστυνομικούς, των ταυτοτήτων όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Σήμερα η μητέρα του κατηγορούμενου Παναγιώτη Μασούρα, απηύθυνε έκκληση προς το Δικαστήριο  να προχωρήσει σε ολιγοήμερη διακοπή της διαδικασίας.

«Τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση. Προχωρούν σε απεργία πείνας. Θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές» είπε.

Όταν η Πρόεδρος τη ρώτησε γιατί ο γιός της δεν ήταν παρών η κ. Μασούρα απάντησε: «Υπέβαλαν αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά. Είμαστε γονείς, καταλάβετέ μας. Να αφήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν απεργία πείνας;».

Τελικά το Δικαστήριο διόρισε νέους δικηγόρους για να αναλάβουν την υπεράσπιση των απόντων κατηγορουμένων.

Παράλληλα διέταξε να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας απόσπασμα των πρακτικών για τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο των δικηγόρων που είτε δεν αποδέχθηκαν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους, είτε δεν προσήλθαν στο Δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις