Logo

"Κλειστόν" λόγω... μεταναστών !



 
 

nomiki_sxoli_25-01-2011Κωμικοτραγικές καταστάσεις συμβαίνουν με την κατάληψη, από 300 περίπου αλλοδαπούς του κτιρίου της Νομικής Σχολής.

Μια ενέργεια που ενώ είχε προγραμματιστεί και διαφημιστεί στο διαδίκτυο εδώ και μέρες, έπιασε… στον ύπνο τους υπεύθυνους (κυβέρνηση, αστυνομία, πρυτάνεις), οι οποίοι τώρα προσπαθούν να συμμαζέψουν, τα ασυμμάζευτα!

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη… νίπτει τας χείρας του αφού όπως διαμηνύει, σε όλους τους τόνους «Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει καμία δουλειά να επέμβει, αν δεν κληθεί».

Η υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της, δηλώνει ότι: «Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου οφείλουν να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».

Παράλληλα χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως «εξοργιστική» και καταγγέλλει εκείνες τις κομματικές δυνάμεις (φωτογραφίζοντας το Συνασπισμό και τη νεολαία του) που «οδήγησαν και καθοδήγησαν» την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες.

Το Πανεπιστήμιο με ανακοίνωσή του, εκφράζει την κατανόηση για το γενικότερο πρόβλημα των μεταναστών καλώντας ταυτόχρονα την Πολιτεία να εξασφαλίσει άλλο χώρο για την φιλοξενία τους για όσο διάστημα εξετάζονται τα αιτήματά τους.

Αποφασίζει επίσης την αναστολή των εργασιών της Νομικής Σχολής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η λειτουργία της.

Την ίδια ώρα, οι 300 καταληψίες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται για κατάληψη αλλά για "φιλοξενία" (!!!) από τους φοιτητές.

Επίσης ότι αρχίζουν από σήμερα, απεργία πείνας μέχρις ότου χορηγηθεί στους ίδιους - αλλά και σε όλους τους μετανάστες που ζουν παράνομα στη χώρα μας - πολιτικό άσυλο, όπως επίσης και ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες πολίτες...

Με τέτοιες καταστάσεις είναι να μην… πηδηχτείς από το παράθυρο;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις