Logo

Κλιμάκωση της έντασης στα Ίμια «βλέπει» η Sabah



 
 

sabah imia 2-1-2017Ελληνική πρόκληση στα Ίμια, «βλέπει» η τουρκική εφημερίδα Sabah, σε δημοσίευμα με τίτλο «Νέα ένταση στο Αιγαίο καθώς Έλληνες ψαράδες ρίχνουν άγκυρα στις νησίδες Καρντάκ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, 10 ελληνικά αλιευτικά σκάφη...

παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, τη Δευτέρα, στις 9:00 π.μ. (8.00 π.μ. ώρα Ελλάδος), και αναχαιτίστηκαν από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, που τους εμπόδισαν να αγκυροβολήσουν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Αργότερα, ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής πλησίασαν, επίσης, τα νησάκια. Τόσο τα τουρκικά όσο και τα ελληνικά σκάφη φέρονται να διατηρούν τις θέσεις τους καθώς η τεταμένη αναμονή συνεχίζεται, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής, που συνοδεύονταν από αλιευτικά σκάφη από τα ελληνικά νησιά Κάλυμνος και Λέρος, έπλευσαν γύρω από τις νησίδες πολλές φορές από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι νησίδες αποτέλεσαν το επίκεντρο στρατιωτικής κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στις 25 Δεκεμβρίου 1995, όταν ένα τουρκικό πλοίο ναυάγησε στην περιοχή και αναφέρει ότι η ένταση εκτονώθηκε όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, Αμερικανοί αντιπρόσωποι και ο αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησαν και με τις δύο πλευρές και η κατάσταση επανήλθε στο φυσιολογικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις