Logo

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διερευνά την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα 
 

kontonis1 5-1-2017Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα Πέμπτη στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, την απόφαση του 2013 με την οποία αθωώθηκε ο  Αρτέμης Σώρρας και στην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, τα σχετικά δημοσιεύματα του...

Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) για περαιτέρω έλεγχο.

Το θέμα της δικαστικής απόφασης χρεώθηκε σε  αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου.

Τρεις δικογραφίες κατά Σώρρα 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει προβεί στις αναγκαίες πανελλαδικές ενέργειες για τη συλλογή των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον Σώρρα.

Εισαγγελικές πηγές διευκρίνιζαν ότι υπάρχουν τρεις δικογραφίες, αναφορικά με τη δράση του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίες με εντολή της εισαγγελεως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ανασύρθηκαν από το αρχείο και ερευνήθηκαν από την αρχή και τώρα πλέον εισέρχονται στο τελικό στάδιο διερεύνησής τους. 

Η πρώτη έρευνα ξεκίνησε με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου διενεργήθηκε από την οικονομική αστυνομία και αφορά αδίκημα σχετικό με την προτροπή της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η οικονομική αστυνομία έχει ήδη ολοκληρώσει τη φάση της συλλογής καταθέσεων και στοιχείων, ενώ η δικογραφία θα συμπληρωθεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και έχει να κάνει με  την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτείται κάποιο αντάλλαγμα.

Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα.

Όπως έγινε γνωστό ο επιθεωρητής του Αρείου Πάγου μετέβη στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση που φέρεται να οδεύει προς το αρχείο αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω  προκαταρκτική εξέταση δεν στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση Σώρρα.

Κοντονής κατά ΝΔ

Στο μεταξύ,  ο Σταύρος Κοντονής με ανακοίνωσή του  στρέφεται κατά της ΝΔ για το θέμα του Σώρρα, επισημαίνοντας ότι «η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση».

Ο υπουργός συνεχίζοντας τονίζει πως είναι εντυπωσιακό ότι η απόφαση για τον Σώρρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που «εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό» και συμπληρώνει: «Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό». Πάντως, ο Σταύρος Κοντονής, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής άσκησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση υπέρ του νόμου (χωρίς δηλαδή να υπάρχει έννομο αποτέλεσμα) επι της υπ΄ αριθμ. 67650/13 αθωωτικής απόφασης του Η Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που αφορά τον κ. Σώρρα. Την αίτηση μελετά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (Διαβάστε σχετικά εδώ

Πάντως, υπάρχουν καταγγελίες για δεσμεύσεις του Αρτέμη Σώρρα πως θα τους χαρίσει το χρέος σε εφορία και δημόσιες υπηρεσίες και παράλλλα θα χαρίσει 20.000 ευρώ σε όλους τους ψηφοφόρους του εφόσον εκλεγεί και σχηματίσει κυβέρνηση. Ακόμη, ζητά και από τους πολίτες συνδρομές για να εγγραφούν στο κόμμα του και όσοι δίνουν δεν του δίνεται απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν.

Θέμης Σοφός: Η οργάνωση  «Ελλήνων Ελευσις» μπορεί να λειτουργεί και ως εγκληματική οργάνωση 

Μία άλλη διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα, παρουσιάζει ο συνήγορος της οικογένειάς της, Θέμης Σοφός, ο οποίος  μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha είπε, μεταξύ άλλων:  

«Το θύμα ήταν μέλος της οργάνωσης Ελλήνων Έλευσις, αργότερα αποχώρησε και είχε εκδηλώσει αρνητική εικόνα για όσα διαδραματίζονται στην Οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα. Έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες από πολίτες που όταν ήθελαν να φύγουν από την οργάνωση φαίνεται να έχουν υποστεί βιοπραγίες. Πρέπει να ελεγχθεί η οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες ενδεχομένως να μιλάμε ακόμα και για εγκληματική οργάνωση».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις