Logo

Πολικές θερμοκρασίες - Δύο νεκροί, χιόνια και προβλήματα [βίντεο+φωτο]



 
 

dromos giakalavryta 8-1-2017Προβλήματα προκαλούν σε ολόκληρη τη χώρα οι πολικές θερμοκρασίες και οι έντονες χιονοπτώσεις. Η πυροσβεστική έχει επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις ανά την επικράτεια, προκειμένου να απεγκλωβίσει και να μεταφέρει σε ασφαλή σημεία πολίτες. Ανοιχτή είναι η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών μετά...

την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, που είχαν παγιδευτεί από δίπλωμα νταλίκας, καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ωστόσο, η Τροχαία επισημαίνει ότι προληπτικά μπορεί να διακοπεί ξανά η κυκλοφορία λόγω της χιονόπτωσης και συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, τόσο λόγω του χιονιού όσο και του παγετού, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ορεινά τμήματα πολλών νομών.

Κλειστοί παραμένουν στην Αττική, λόγω χιονιού, οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, περιφερειακή Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

leivadia 8-1-2017

Επίσης απαγορεύεται, από χτες το βράδυ, η κίνηση των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

thiva 8-1-2017

phges kryias 8-1-2017

Ημαθία:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-στην Εγνατία Οδό από Βέροια προς Κοζάνη από το 235ο χιλιόμετρο έως και το 227ο χιλιόμετρο (κόμβος Πολυμύλου),

-στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη προς Βέροια από το 227ο χιλιόμετρο έως και το 240ο χιλιόμετρο,

-στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης/Βέροιας/Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τη Βέροια έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Κοζάνης),

-στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης/Κοζάνης (μέσω Αλεξάνδρειας), από το 66ο χιλιόμετρο έως και το 76ο χιλιόμετρο,

-στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας/Σελίου, από τη Βέροια έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

-στην επαρχιακή οδό Βέροιας/Δασκίου, από τη Βέροια έως το 43ο (Δάσκιο),

-στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας/Κωστοχωρίου, από τη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου έως το 19ο χιλιόμετρο,

-στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας/Κυψέλης, από τη Βέροια έως το 29ο χιλιόμετρο,

-στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας/Κυψέλης (διασταύρωση Γ. Νοσοκομείου Βέροιας μέχρι διασταύρωση Ασωμάτων),

-στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας/Σκύδρας, από τη Βέροια έως το 24ο χιλιόμετρο (εργοστάσιο ELSA ),

-στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας/3-5 Πηγαδίων, από τη Νάουσα έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),

-Οδικό δίκτυο εντός Πόλης Νάουσας.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Πέλλα:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, στο δευτερεύον οδικό Δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΡΑΣ. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

dromos giakalavryta2 8-1-2017

Πιερία:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

– στην Εθνική Οδό Κατερίνης/Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας),

– στην Επαρχιακή Οδό Βρύας/Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο,

– στην Επαρχιακή Οδό Λαγοράχης/Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Χαλκιδική:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης/Ιερισσού από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95 χιλιόμετρο,

-στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης/Ιερισσού, (μέσω Ταξιάρχη),

-στην Επαρχιακή οδό Νεοχώριου/Βαρβάρας/Ολυμπιάδας,

-στην Επαρχιακή οδό Αρναίας/Στανού,

-στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου/Μ. Παναγιάς (διασταύρωση Πλανών),

-στην Επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης/Μεταγγιτσίου (στο ύψος του Προφήτη Ηλία),

-στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης/Πολυγύρου,

-στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου Βραστών,

-στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάστρου/Ταξιάρχη,

-στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου/Γερακινής έως το 4ο χιλιόμετρο,

-στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών/Παλιουρίου (από Κρυοπηγή έως Παλιούρι),κύκλωμα Κασσάνδρας (όλο το οδικό δίκτυο του πρώτου ποδιού εκτός κεντρικού οδικού δικτύου Ν. Μουδανιών/Καλλιθέας),

-στην Επαρχιακή οδό Πετράλωνων/Κρήνης,εντός οικισμών Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου,σε όλο το οδικό Δίκτυο του Αγίου Όρους.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Κιλκίς:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής/Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σέρρες:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-στην Επαρχιακή Οδό Σερρών/Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά,

-στην Επαρχιακή Οδό Σιδηροκάστρου/Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), από το 2ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο της Δημοτικής οδού από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας,

-στην Επαρχιακή οδό Σερρών / Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού).

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

larisa 8-1-2017

Πτολεμαϊδα:

Από τις 2:00 τα ξημερώματα εκτός λειτουργίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος οι δυο μονάδες του ατμοηλεκτρικού σταθμού Καρδιάς, με αποτέλεσμα η πόλη να έχει μείνει χωρίς τηλεθέρμανση. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά στη μιά μονάδα, μέχρι το μεσημέρι.

Κατέληξε τελικά από υποθερμία ο 77χρονος που χάθηκε στην ορεινή Ναυπακτία, ενώ μία 78χρονη έχασε τη ζωή της στην Κομοτηνή μετά την εισπνοή αναθυμιάσεων από αναμμένο μαγκάλι.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στη Φλώρινα να δείχνει τους -19 βαθμούς Κελσίου και στο Νευροκόπι της Δράμας τους -16.

Στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους -13, στην Κοζάνη στους -12, στις Σέρρες στους -11 και στην Αλεξανδρούπολη στους -10. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -8 βαθμούς Κελσίου, ενώ κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, επικρατεί ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ και τα επόμενα 24ωρα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Μια ελάχιστη βελτίωση και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.

Κρήτη

Στα λευκά βρήκε το πρώτο φως της ημέρας περιοχές των Χανίων με το χιόνι να σκεπάζει ακόμα και σημεία με πολύ χαμηλό υψόμετρο, όπως το δημοτικό διαμέρισμα Περβολίων του δήμου Χανίων, όπου οι κάτοικοι ξύπνησαν βλέποντας χιόνια στις αυλές των σπιτιών τους.

Χιόνια έπεσαν και στις πεδινές περιοχές των Μουρνιών και Νεροκούρου, ενώ αποκλεισμένο είναι στα περισσότερα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο.

Λέσβος

lesvos 8-1-2017

Οι κεντρικοί οδικοί άξονες του νησιού είναι ανοικτοί μετά από ολονύκτια μάχη των συνεργείων του Δήμου Λέσβου και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου με τον πάγο. Όμως συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, αφού ο κίνδυνος καιροφυλακτεί σε σημεία που τρέχουν νερά που παγώνουν όπως στο κεντρικό μεγάλο δάσος του νησιού, μετά το χωριό Λάμπου Μύλοι.

Από το πρωί έχουν συμβεί μικροατυχήματα στο σύνολο τους όταν αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες βγήκαν γλίστρησαν και βγήκαν από το δρόμο. Ανάμεσα τους και δυο κλούβες της Αστυνομίας αλλά και μια νταλίκα που δίπλωσε και προσωρινά διέκοψε την κυκλοφορία στην περιοχή της Καράβας στο δρόμο Μυτιλήνης – Μανταμάδου.

Χίος

Την ίδια ώρα σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Χίου. Οι ρίψεις αλατιού αλλά και οι παρεμβάσεις των εκχιονιστικών μηχανημάτων φαίνεται ότι απέδωσαν και το βασικό οδικό δίκτυο της Χίου είναι καθαρό και προσπελάσιμο από ανθρώπους και οχήματα.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιοχή των Αυγωνύμων και των Καρυών, προς τα Καρδάμυλα και την Βολισσό, όπου είχαν παρουσιασθεί τα σημαντικότερα προβλήματα. Καθαρό είναι, επίσης, όλο το οδικό δίκτυο περιμετρικά της Αμανής.

Σε πολλούς δήμους λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων, ενώ ανοιχτοί παραμένουν και τη νύχτα οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο.

Δύο νεκροί 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον χιονιά που πλήττει τη χώρα. Ένας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία, ενώ μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Κομοτηνή πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί.

Ο 77χρονος αγνοούνταν για αρκετές ώρες από το πρωί του Σαββάτου. Οι αρχές που διεξήγαγνα έρευνες τον εντόπισαν ώρες μετά και αμέσως τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου και κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία.

Στην Κομοτηνή μία 78χρονη διακομίστηκε την Παρασκευή νεκρή στο νοσοκομείο. Η ηλικιωμένη, είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Την ίδια ώρα, το κύμα ψύχους σαρώνει πολλές χώρες της Ευρώπης, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, κυρίως στη Πολωνία και την Ιταλία.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σε δυστύχημα που σημειώθηκε σε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο της κεντρικής Γαλλίας το πρωί της Κυριακής με λεωφορείο που μετέφερε Πορτογάλους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό των αρχών. 

Δείτε βίντεο για την ταλαιπωρία των οδηγών στην εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών και τον πολύωρο αποκλεισμό τους λόγω του χιονιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2017 από directNEWS.gr πηγή: ert.gr


Τελευταίες Ειδήσεις