Logo

Ν. Τόσκας: «Δεν προκύπτει σχεδιασμός επίθεσης της Ρούπα κατά πολιτικών»



 
 

toskas 11-1-2017«Οταν περιγράφω μία κατάσταση και όταν αναφέρομαι σε στοιχεία προσπαθώ να τα περιγράψω στη διάσταση την πραγματική, χωρίς να διογκώσω και να υποβαθμίσω καταστάσεις. Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί...

αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις οι οποίες πολλές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση. Δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί».

Τα παραπάνω είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσας  απαντώντας σε ερώτηση για  τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολιτικούς στόχους και αν είναι αλήθεια ότι εντοπίστηκαν σχέδια για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Realfm 97,8.

Ο κ. Τόσκας αναλυτικότερα κατά τη συνέντεξή του έδωσε λεπτομερειες  για τα αποτελέσματα ερευνών της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Πόλας Ρούπα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του (Realfm 97,8).

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά στικάκια, πάρα πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια», είπε  και χαρακτήρισε  μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. τη σύλληψη της Ρούπα, «η οποία έγινε με πολύ συστηματικό και οργανωμένο τρόπο, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα -κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα τα ελληνικά πριν από λίγα χρόνια.Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο, απ' ό,τι φαίνεται, και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της "ομαδούλας". Είναι σοβαρό το πλήγμα λοιπόν της τρομοκρατίας με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια.»

Επίσης, σε ερώτημα αν με τη σύλληψη της Ρούπα -και όσες ενδεχομένως ακολουθήσουν με αφορμή αυτή- λύνεται οριστικώς το θέμα της τρομοκρατίας στη χώρα,  υπογράμμισε ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη η τρομοκρατία δεν έχει μηδενιστεί «και διαχρονικά και ιστορικά, εάν θέλετε, ποτέ δεν μηδενίστηκε η τρομοκρατία σε καμία χώρα. Το θέμα είναι όμως να κρατιέται χαμηλά το θέμα, κατά το δυνατόν να προσεγγίσει το μηδέν.

Σχολιάζοντας, τέλος,  τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, «ότι εκείνος δεν θα επιτρέψει να παραμείνουν τα Εξάρχεια άβατο για τις αρχές», ο υπουργός τόνισε την προσπάθεια της κυβέρνησης («ποιος άλλος έκανε επιχειρήσεις αστυνομικές μέσα στα Εξάρχεια;») όταν άλλοι δεν προσπάθησαν καθόλου...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις