Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση και έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα



 
 

magda fyssa 12-1-2017Το αίτημα της υπεράσπισης του Ευστάθιου Μπούκουρα για άσκηση ποινικής δίωξης για ψευδή κατάθεση εναντίον του μάρτυρα που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε κύματα έντασης στη δικαστική αίθουσα. Στο βήμα του μάρτυρα ήταν ο εργαζόμενος στα ναυπηγεία, Θεόδωρος Τηλιακός, ένα...

από τα θύματα της επίθεσης που είχαν δεχθεί μέλη του ΠΑΜΕ  από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Πέραμα. Κατά την πλευρά Μπούκουρα ο μάρτυρας, κατά την εξέτασή του από συνηγόρους υπεράσπισης, του απέδωσε φράση που δεν είχε πει.

Ο κ. Τηλιακός, συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, απέδωσε στον κατηγορούμενο, πρώην βουλευτή, Στάθη Μπούκουρα, την φράση «ευχαριστούμε τα παιδιά με τα μαύρα». Η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή ζήτησε από τον Τηλιακό να ανακαλέσει, αναφέροντας ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει να έχει πει κάτι τέτοιο ο εντολέας της και ότι η φράση, σύμφωνα με το βούλευμα, αποδίδεται στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η συνήγορος υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να διαβιβάσει τα επίμαχα αποσπάσματα από τα πρακτικά στον εισαγγελέα, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντα, κ. Τηλιακού, λέγοντας εκνευρισμένη πως θέλει να καταδείξει το «μένος του μάρτυρα, γιατί μπορεί να καταδικαστεί ένας άνθρωπος».

Η πρόεδρος είπε πως το αίτημα Μπούκουρα θα κριθεί σε άλλο χρόνο της δίκης. Λίγο αργότερα οι συνήγοροι του ΠΑΜΕ ζήτησαν το λόγο και επικαλέστηκαν σημείο του του βουλεύματος, που περιλαμβάνει δήλωση του κατηγορούμενου Στάθη Μπούκουρα. Ο εκ των συνηγόρων του ΠΑΜΕ διευκρίνισε στο δικαστήριο, πως ζήτησε τον λόγο καθώς «ουσιαστικά υπεβλήθη μήνυση για ψευδορκία στον πολιτικώς ενάγοντα».

Η πρόεδρος, ανακοινώνοντας την διακοπή της συνεδρίασης, είπε στον συνήγορο πως όσα έχει να πει θα «τα πείτε στην ώρα τους, όταν κριθεί το αίτημα». Τότε η συνήγορος του πρώην βουλευτή φώναξε προς την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, ότι «με τον δικό μου εντολέα θα βρίσκετε τοίχο, δεν θα πάει αθώος στην φυλακή, επειδή έτσι θέλετε εσείς. Δεν υπάρχει στο βούλευμα δήλωσή του για τάγμα εφόδου και μαύρες μπλούζες».

Η φράση της συνηγόρου και ενώ οι δικαστές είχαν αποχωρήσει, προκάλεσε εντονότατη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία απευθυνόμενη στην δικηγόρο, της φώναζε: «Δεν το ξέρεις το τάγμα εφόδου; Δεν το ξέρεις;».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις