Logo

Συντριβή τουρκικού αεροσκάφους πάνω σε σπίτια στο Κιργιστάν - 37 νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

kigistan1 16-1-2017Μία αεροπορική τραγωδία που άφησε πίσω της τουλάχιστον 37 νεκρούς σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (07:31 τοπική ώρα) κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν. Ένα Boeing 747 που μετέφερε εμπορεύματα έπεσε σε χωριό κοντά στο αεροδρόμιο παρασύροντας στο θάνατο κατοίκους του... 

που είναι οι περισσότεροι εκ των θυμάτων. Το αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στην περιοχή που επικρατούσε πυκνή ομίχλη και η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή,  σύμφωνα με αξιωματούχους του Κιργιστάν.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μανάς στο Κιργιστάν έχουν ακυρωθεί. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση 1,5 - 2 χλμ. από τον αεροδιάδρομο του Μανάς.

Τέσσερις από τους νεκρούς είναι μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους, ενώ νεκρός είναι και ο ένας από τους δύο πιλότους.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

kirgistan2 16-1-2017

Από τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

kirgistan3 16-1-2017

Το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν, υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος είχε πενταμελές πλήρωμα, ήταν Boeing 747-400 και ανήκε στην τουρκική αεροπορική εταιρία, Turkish Airlines. Ωστόσο, η Turkish Airlines δήλωσε ότι ανήκε σε μία άλλη τουρκική αεροπορική εταιρία, την ACT Airlines.

kirgistan4 16-1-2017

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις