Logo

Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο - Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα [φωτο]



 
 

zakybthos xalazi1 16-1-2017Η Ζάκυνθος επλήγη το πρωί της Δευτέρας από ισχυρή  χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ζημιές, αν και το μέγεθος του χαλαζιού ήταν αρκετά μεγάλο. Πρωτόγνωρο για τους κατοίκους της Ζακύνθου ήταν αυτό το φαινόμενο, καθώς...

είδαν μέσα σε λίγα λεπτά το νησί τους να "φοράει" και πάλι τα λευκά του, όχι από το χιόνι, όπως την περασμένη εβδομάδα, αλλά από το χαλάζι. 

Όπως αναφέρει το imerazante, η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο νησί της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καλαμακίου ήταν η αιτία για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν οι επιβάτες της πτήσης από Αθήνα προς Ζάκυνθο.

Στην περιοχή αυτή όπου βρίσκεται το Διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, το ύψος του χαλαζιού στην πίστα προσγείωσης και απογείωσης ήταν τέτοιο ώστε το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί.

zakybthos xalazi2 16-1-2017

Μετά από λίγα λεπτά συνεχόμενων κύκλων πάνω από το αεροδρόμιο, ο κυβερνήτης αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Αθήνα, ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

zakybthos xalazi3 16-1-2017

 zakybthos xalazi4 16-1-2017

zakybthos xalazi6 16-1-2017

Έως την Πέμπτη το νέο κύμα κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα, και στην υπόλοιπη χώρα σε εξέλιξη από αργά το βράδυ της Κυριακής είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας, που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσει έως την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, από τα ξημερώμαα της Δευτέρας χιονίζει  στην Ήπειρο και σε περιοχές άνω των 500 μέτρων υψόμετρο. Για λόγους ασφαλείας, τα σχολεία στον δήμου Ιωαννιτών παραμένουν κλειστά, όπως και τα σχολεία στους δήμους Δωδώνης, Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Βορείων ΤΖουμέρκων.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έχει βγάλει στους δρόμους μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες, ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Με απόφαση της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και το 120ό χιλιόμετρο. Στο οδικό δίκτυο του Νομού (Εγνατία Οδός, εθνικό και λοιπό επαρχιακό δίκτυο), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Επίσης και στη δυτική Μακεδονία, λόγω της χιονόπτωσης και άσχημων καιρικών συνθηκών κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους δήμους Καστοριάς και 'Αργους Ορεστικού, Γρεβενών και Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης.

Στη Θεσσαλία, τέλος, δεν λειτουργούν τη Δευτέρα, εξαιτίας της νέας επιδείνωσης του καιρού, τα σχολεία στον δήμο Τρικκαίων, αντιθέτως ανοιχτοί είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Στην Καλαμπάκα όλα τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις