Logo

Στα κόμματα το πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών στα ΜΜΕ



 
 

thalassodaneia MME 16-1-2017Δόθηκε το απόγευμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης το σχεδιο πορίσματος της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τις δανειοδοτήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ. Σύμφωνα με την ενημέρωση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα στο πόρισμα αυτό δεν καταγράφονται ποινικές ευθυνες για...

πολιτικά πρόσωπα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα προανακριτικής επιτροπής, σημειώνοντας ωστόσο ότι καταγράφονται κοινά ποινικά αδικήματα μη πολιτικών προσώπων.

Πάντως, ο κ. Λάππας επιβεβαίωσε έμμεσως πλην σαφώς ότι μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική υπήρχαν και διαφορετικές προσεγγίσεις όπως για παράδειγμα την λειτουργία της ΤτΕ και προσωπικά του Γιάννη Στουρνάρα οι οποίες ωστόσο δεν συμπεριελήφθησαν στο τελικό σχέδιο.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα φτάνει περίπου τις 500 σελίδες και υπάρχουν αναλυτικότατες και εξατομικευμένες αναφορές για τον τρόπο που λειτουργούσαν σύμφωνα με το κ. Λάππα το διεφθαρμένο τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ τραπεζών, πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, διέψευσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσα δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία στο επίσημο εισηγηματικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες που συνιστούν ποινικό αδίκημα κακουργηματικής απιστίας προς το Δημόσιο. «Υπήρχαν πολλά προσχέδια που είχαν συντάξει τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις. Σε μία από αυτές υπήρχε και η αναφορά αυτή. Όμως απαλείφθηκε γιατί δεν ήταν τεκμηριωμένη. Στο επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει. Κάνουμε μια προσπάθεια να συνθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων», δήλωσε ο κ. Μπαλωμενάκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16thalassodaneia MME 16-1-2017-1-2017 από directNEWS.gr πηγή: ΕΡΤ


Τελευταίες Ειδήσεις