Logo

Eικόνες από το τριπλό χτύπημα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία [βίντεο]



 
 

abruzzo xioni 18-1-2017Νέο ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, που συγκλονίστηκαν από τρεις σεισμούς άνω των 5 ρίχτερ μέσα σε μία ώρα, το πρωί της Τετάρτης, ενώ βρίσκονται ήδη στο έλεος του χιονιού. Πολλά σχολεία...

εκκενώθηκαν ακόμα και στη Ρώμη, και οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια ή στους δρόμους, όπως και οι εργαζόμενοι που εγκατέλειψαν έντρομοι τα κτήρια πολλών γραφείων της περιοχής, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα σεισμικής προστασίας.

Πολλοί κατέγραψαν τις στιγμές που χτυπούσε ο Εγκέλαδος με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων, αναρτώντας τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Περίπου 300.000 άνθρωποι στην περιφέρεια του Αμπρούτσο - περίπου του 1/4 του πληθυσμού - έχει μείνει ήδη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και βρίσκονται στο έλεος του παγετού.

Λόγω των σεισμών, διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στην ευρύτερη περιοχή κοντά στο επίκεντρο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωλία δεκάδων ταξιδιωτών, οι οποίοι μεταφέρονται στον προορισμό τους από λεωφορεία των κρατικών σιδηροδρόμων.

Δεκαπέντε κτηνοτρόφοι αγνοούνταν στην ορεινή περιοχή Αρκουάτα ντελ Τρόντο, από τις οικογένειές τους, οι οποίες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, εντοπίστηκαν οι 12 από τους 15 και αναζητούνται άλλοι τρεις, που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους. Οι κτηνοτρόφοι είχαν πάει να ταίσουν τα ζώα τους στην περιοχή, όπου το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 3 μέτρα.

Η έρευνα είναι πολύ δύσκολη, καθώς οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι, ενώ υπάρχει και κίνδυνος χιονοστιβάδων.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις