Logo

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών



 
 

emporio_vrefwn4_25-1-2011Διεθνής σπείρα εκμεταλλευόταν την ανέχεια και την ευάλωτη θέση εγκύων Ρομά με βουλγάρικη υπηκοότητα, αλλά και τη λαχτάρα ελληνικών οικογενειών για ένα παιδί και επιδίδονταν σε εκτεταμένο εμπόριο βρεφών!

Η εγκληματική οργάνωση είχε ως «ορμητήριο» τη Λαμία από όπου ο αρχηγός κινούσε τα νήματα και έδινε εντολές στα μέλη της σπείρας από την Ελλάδα και την Βουλγαρία.

Οι οδηγίες του αρχηγού ήταν σαφείς : Με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη χρήση βίας, έπρεπε να αποσπάσουν από τις φτωχές εγκυμονούσες Ρομά, που είχαν επιλεγεί, τα νεογέννητα βρέφη τους τα οποία τα έβγαζαν στο «παζάρι».

Οι αγοραστές , ζευγάρια Ελλήνων υπηκόων, έπρεπε να έχουν χοντρό πορτοφόλι για να αποκτήσουν το παιδάκι που επιθυμούσαν, καθώς η τιμή ανά… κεφάλι κυμαινόταν μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ!

Τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημη πληροφόρηση της Ασφάλειας Αττικής, που ανακοίνωσε ότι το αρμόδιο τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων προχώρησε, μετά από οκτώ μήνες ερευνών στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας βρεφών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν συνολικά 12 άτομα – 7 στην Ελλάδα και 5 στη Βουλγαρία – και διερευνούν τη συμμετοχή και άλλων προσώπων για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονταν στην αγοραπωλησία των βρεφών.

Εναντίον των συλληφθέντων, που θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς και κατά κάθε άλλου εμπλεκόμενου σχηματίστηκε από την Ασφάλεια δικογραφία για πράξεις σχετικές με συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και αρπαγή ανηλίκου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ξεκίνησαν με αφορμή πληροφορίες που έφθασαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής από τις αρχές της Βουλγαρίας, μέσω Αξιωματικού - Αστυνομικού Συνδέσμου της χώρας μας στη Σόφια.

Έτσι, μετά από συνεργασία και ταυτόχρονη δράση Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών εντοπίστηκε, στην περιοχή της Φθιώτιδας, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και διάφορα μέλη της και τέθηκαν υπό επιτήρηση.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα των αστυνομικών κάθε μέλος της συμμορίας είχε καθορισμένο ρόλο.

emporio_vrefwn_25-1-2011Υπήρχαν αυτοί που κινούνταν μέσα στη Βουλγαρία και εντόπιζαν ανάμεσα στη φυλή των Ρομά εκείνες τις γυναίκες που ήταν σε ενδιαφέρουσα και είχαν οικονομικό πρόβλημα το οποίο, όπως είναι φυσικό, θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο με τη γέννηση του παιδιού που ανέμεναν.

Άλλοι, πάλι, ήταν επιφορτισμένοι να ανακαλύπτουν στην Ελλάδα τα ζευγάρια των Ελλήνων που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν όσο – όσο για να αποκτήσουν ένα παιδί, έστω και εκτός νόμιμης οδού.

Με τη βία και πλαστά χαρτιά 

Συγκεκριμένα, όσοι δρούσαν μέσα στο έδαφος της Βουλγαρίας έβρισκαν γυναίκες Ρομά που βρίσκονταν στους τελευταίους μήνες της κύησης. Κάποιες από αυτές λόγω κυρίως της κακής οικονομικής τους κατάστασης πείθονταν να έλθουν να γεννήσουν στη χώρα μας. Στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης τους έπαιρναν τα παιδιά τους και τα πουλούσαν  σε ζευγάρια Ελλήνων

Ωστόσο, υπήρχαν και γυναίκες, οι οποίες παρά τη φτώχια τους αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα. Χωρίς να διστάσουν, τότε,  οι έμποροι τα αφαιρούσαν με τη βία και προχωρούσαν στις υιοθεσίες με τη χρήση πλαστών ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και άλλων εγγράφων που ήταν απαραίτητα για να ολοκληρωθεί «νομότυπα» η διαδικασία

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι γυναίκες που μεταφέρθηκαν το τελευταίο έτος στη χώρα μας από τη συμμορία και γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία, ενώ τα παιδιά τους δόθηκαν για υιοθεσία σε ελληνικές οικογένειες, είναι τουλάχιστον 17.

Σημειώνεται, ότι η τελική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών ξεκίνησε σήμερα στις 7 το πρωί. Οι αρχές κινήθηκαν ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ( Αθήνα, Λαμία, Βάρνα, Μπουργκάς και Γιάμπολ).

Μεταξύ των 12 που συνελήφθησαν περιλαμβάνεται και ο αρχηγός της οργάνωσης. Στο σπίτι του στη Λαμία βρέθηκε ένα κοριτσάκι μόλις 25 ημερών, που επρόκειτο να πουληθεί, το οποίο είχε αφαιρεθεί δια της βίας από την 29χρονη βουλγαρικής υπηκοότητας μητέρα του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις