Logo

Και τέταρτος ισχυρός σεισμός 5 ρίχτερ στην θαμμένη στο χιόνι κεντρική Ιταλία [φωτο]



 
 

campotosto neve 18-1-2017Τέταρτος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, στις 14:33 το απόγευμα (τοπική ώρα), μετά το τριπλό πρωινό χτύπημα του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας...

της χώρας (INGV) ο σεισμός είχε μέγεθος 5 ρίχτερ και επίκεντρο κοντά στην πρωτεύουσα της περιφέρειας Αμπρούτσο, Λ' Άκουιλα.

Το πρωί, η περιοχή συγκλονίστηκε από τρεις σεισμικές δονήσεις έντασης άνω των 5 ρίχτερ, μέσα σε μία ώρα. Η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 5,1 ρίχτερ και σημειώθηκε στις 10:25 το πρωί, με επίκεντρο το χωριό Μοντρεάλε του Αμπρούτσο – μεταξύ Λ' Άκουιλα και Ριέτι – και εστιακό βάθος τα 9 χλμ. Ακολούθηκε δεύτερος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 ρίχτερ στις 11:14 και λίγα λεπτά αργότερα, στις 11:25 σημειώθηκε άλλη μία δόνηση, μεγέθους 5,3 ρίχτερ.

Η κεντρική Ιταλία βρισκόταν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις, οι οποίες έχουν θάψει ολόκληρα χωριά στο χιόνι και έχουν μπλοκάρει τους δρόμους, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την παροχή βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους.

Ένας κάτοικος του μικρού χωριού Καμποτόστο, κοντά στο Αματρίτσε, με μια δραματική ανάρτηση στο Twitter, καλεί σε βοήθεια για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους που έχουν κυριολεκτικά θαφτεί μέσα στο χιόνι.

"Αυτή είναι η κατάστασή μας. Δεν έρχεται κανείς. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα", γράφει δίπλα σε μια φωτογραφία που απεικονίζει τη στέγη ενός σπιτιού μόλις να διακρίνεται μέσα στο χιόνι.

campotosto neve 18-1-2017

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις