Logo

Ιράν: 30 πυροσβέστες νεκροί από κατάρρευση ουρανοξύστη [βίντεο]



 
 

tehran plasco 19-1-2017Τουλάχιστον 30 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε ο παλαιότερος ουρανοξύστης της Τεχεράνης, μετά από πυρκαγιά. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ομάδες διασωστών...

έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς περίπου 200 πυροσβέστες κλήθηκαν για την κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κτήριο, το πρωί της Πέμπτης.

Η φωτιά ξέσπασε στο 15ο επίπεδο του 17όροφου κτηρίου, το οποίο στέγαζε ένα εμπορικό κέντρο και βιοτεχνίες ενδυμάτων και ήταν γνωστό για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε, ότι οι διαχειριστές είχαν προειδοποιηθεί επανειλημμένως, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε επαρκής αριθμός πυροσβεστήρων, ενώ ακόμη και στις σκάλες ήταν συγκεντρωμένα πολλά ρούχα.

Ο μεταλλικός σκελετός του κτηρίου φαινόταν να έχει λυγίσει και να φτάνει ως το έδαφος ενώ γύρω από αυτόν περίπου 100 πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες ασθενοφόρα ήταν σταθμευμένα.

Το κτίριο χρονολογείται από την αρχή της δεκαετίας του '60 και στεγάζει ένα εμπορικό κέντρο και βιοτεχνίες ενδυμάτων.

Ήταν το πρώτο πολυώροφο κτίριο και το πρώτο εμπορικό κέντρο της Τεχεράνης και ήταν το ψηλότερο στην πόλη όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 1962 και μέχρι που τα επόμενα χρόνια κτίστηκαν ψηλότερα.

Κατασκευάστηκε από τον Χαμπιμπολάχ Ελγκανιάν, έναν Ιρανο-Εβραίο επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη για διασυνδέσεις με το Ισραήλ και καταδικάστηκε σε θάνατο μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις