Logo

ΗΠΑ: Πέντε αστυνομικοί εκτελούν τυφλό σε εμπορικό κατάστημα [βίντεο+φωτο]



 
 

astynomikoi 19-1-2017Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο αστυνομικής βίας έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Στο βίντεο φαίνονται πέντε πάνοπλοι αστυνομικοί να πυροβολούν και να σκοτώνουν τυφλό άνδρα, μέσα σε εμπορικό κατάστημα, στη Φοντάνα...

της Καλιφόρνιας. 

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου Τζέιμς Χολ, επιτείνει τις ανησυχίες των Αμερικανών για τη βίαιη δράση της αστυνομίας, η οποία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις όσο πλησιάζει η ορκωμοσία του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο δείχνει τους πέντε αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει τον 47χρονο Τζέιμς Χολ. Ο τελευταίος, όντας τυφλός, δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Μόλις κάνει ένα βήμα δέχεται τις σφαίρες των αστυνομικών και πέφτει νεκρός μέσα στο κατάστημα.

Στην έκθεσή τους οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι ο τυφλός άνδρας κρατούσε μαχαίρι και πέτρα στα χέρια του, προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά του έδειχνε άνθρωπο που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Θα πρέπει, όμως, να σημειωθεί, ότι στο βίντεο δεν διακρίνεται αν όντως κρατά οποιοδήποτε όπλο. Οι αστυνομικοί στην έκθεσή τους επισημαίνουν όιτ άνοιξαν πυρ, όταν ο 47χρονος κινήθηκε προς το μέρος τους.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την οικογένεια του τυφλού Τζέιμς Χιλ, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον της Πολιτείας, ζητώντας δικαίωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις