Logo

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τον εκτροχιασμό τραίνου [βίντεο+φωτο]



 
 

india treno 22-1-2017Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 50 τραυματίστηκαν όταν ένα τραίνο που ταξίδευε από την πόλη Τζαγκνταλπούρ (Jagdalpur) στη Μπουμπάνεσβαρ (Bhubaneswar) στην πολιτεία Άντρα Πραντές (Andhra Pradesh) εκτροχιάστηκε στην ανατολική Ινδία, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους...

Οκτώ από τα 21 βαγόνια της αμαξοστοιχίας εξπρές Jagdalpur-Bhubaneswar βγήκαν από τις ράγες γύρω στις 11:00 το πρώι του Σαββάτου (19:30 ώρα Ελλάδας), κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Κουνέρου (Kuneru) στην περιοχή  Βιζιαναγκράμ (Vizianagram), δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζ. Π. Μίσρα, χωρίς, ωστόσο να δώσει πληροφορίες για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα. 

«Οι τραυματίες μεταφέρονται στα δύο κοντινά νοσοκομεία», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι αξιωματούχοι των σιδηροδρομικών αρχών και της τοπικής κυβέρνησης συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και έχουν σταλεί τρένα στην περιοχή για την μεταφορά των επιζώντων.

Η ταχεία αμαξοστοιχία έφυγε από την πόλη Τζαγκνταλπούρ και ταξίδευε προς την Μπουμπάνεσβαρ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Οντίσα, όταν εκτροχιάστηκε, περίπου 160χλμ από το Βιζιαναγκράμ, την πιο κοντινή πόλη στο σημείο του δυστυχήματος.

india treno2 22-1-2017

Στις 20 Νοεμβρίου 146 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην νότια Ινδία από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας.

Την Παρασκευή, 10 επίσης βαγόνια μιας αμαξοστοιχίας εκτοχιάστηκαν στην πολιτεία Ρατζαστάν (δυτικά) προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς.

india treno3 22-1-2017

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έχει σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας, αλλά παραμένει το κύριο μέσο μεταφοράς για τις τεράστιες αποστάσεις σε αυτή την αχανή χώρα.

india treno4 22-1-2017

Όπως αναφέρει  έκθεση της κυβέρνησης του 2012, περίπου 15.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα, μια «σφαγή» όπως την χαρακτηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει υποσχεθεί επενδύσεις ύψους 137 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα επόμενα πέντε χρόνια για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις