Logo

Δικάζονται 19 κρατούμενοι για την εξέγερση στα Διαβατά



 
 

diavata_25-1-2011Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης «δείχνει» το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σε 19 άτομα, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν πέρυσι το Φεβρουάριο στις φυλακές Διαβατών.

Οι 19 ήταν κρατούμενοι, οι οποίοι εξεγέρθηκαν και, σύμφωνα με το σε βάρος τους κατηγορητήριο, είχαν προκαλέσει φθορές στο σωφρονιστικό κατάστημα, αντιδρώντας στη μεταγωγή 38χρονου Ρώσου συγκρατούμενου τους και στην έκδοσή του  στη χώρα του.

Πρόκειται  για  κρατούμενους ρωσικής καταγωγής οι οποίοι αναστατώθηκαν όταν έμαθαν ότι ο 38χρονος επρόκειτο να μεταχθεί στον Κορυδαλλό και από εκεί να μεταφερθεί στη Ρωσία, όπου εκκρεμούσαν σε βάρος του κατηγορίες για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε κλοπές και ληστείες στην περιοχή του Ροστόβ.

Έτσι, όταν είδαν ότι οι φύλακες έρχονται να πάρουν τον 38χρονο αποφάσισαν να εμποδίσουν τη μεταγωγή. Άρχισαν να ουρλιάζουν και έβαλαν κρεβάτια και άλλα έπιπλα στις πόρτες των κελιών, εμποδίζοντας την είσοδο στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στη συνέχεια, όταν έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στις φυλακές των Διαβατών κάποιοι από αυτούς έκοψαν τις φλέβες τους. Τελικά, μετά από περίπου δύο ώρες, η μεταγωγή του 38χρονου Ρώσου πραγματοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις που διενεργήθηκαν ο 38χρονος εκζητούμενος, που κρατούνταν στα Διαβατά για περίπου ένα χρόνο, είχε καταφέρει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των κρατουμένων συμπατριωτών του, με αποτέλεσμα να αναγορευθεί «αρχηγός» μιας σκληρής ομάδας βαρυποινιτών.

Μετά το πέρας των ανακρίσεων για την υπόθεση το δικαστικό συμβούλιο, αφού μελέτησε το φάκελο της υπόθεσης,  εξέδωσε βούλευμα με το οποίο παραπέμπει 19 κρατούμενους, προκειμένου να δικαστούν για τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της κατοχής όπλων και άλλων παράνομων για τη φυλακή αντικειμένων.

Επιπλέον, με το ίδιο βούλευμα  απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες τον 38χρονο Ρώσο ο οποίος αρχικά περιλαμβάνονταν μεταξύ των δραστών των επεισοδίων. 

Σημειώνεται, ότι σήμερα οι 19 κατηγορούμενοι  έχουν μεταφερθεί, στην πλειονότητά τους,  σε άλλες φυλακές χώρας για να εκτίσουν τις ποινές τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις