Logo

«Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ», εκτιμά ο «άνθρωπος» του Τραμπ, Τεντ Μάλοχ [βίντεο]



 
 

maloh 7-2-2017Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαίκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Ιστορίες» εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα φύγει μόνη της, από το ευρώ. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το ενδιαφέρον στοιχείο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι γιατί η χώρα βρίσκεται και πάλι στο χείλος του γκρεμού...

Είναι σαν να έχουμε ξαναδεί το έργο. Θα τελειώσει ποτέ; Πιστεύω ότι αυτή την φορά οι πιθανότητες είναι ισχυρότερες ότι η Ελλάδα από μόνη της θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ». Αναφορικά με την Ευρώπη δήλωσε: «Η αίσθησή μου είναι ότι το ευρώ είναι σε μια αληθινά προβληματική ζώνη, σε λίγο θα αξίζει όσο το δολάριο. Θα μπορούσε δυνητικά - δεδομένων των πολιτικών συνθηκών στην Ευρώπη – να υπάρξει μια κατάρρευση του ευρώ».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι  σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Κυριακή  δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ, αναφέροντας: «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσφατα είχε υποστηρίξει ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση. Για το λόγο αυτό συμβούλευσε την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης.

Persona non grata

Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις, στην περίπτωση που ο Μάλοχ πράγματι οριστεί από τον  Τραμπ ως πρέσβης, είναι σχεδόν βέβαι ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις, ενδεχομένως και ενστάσεις, κάτι που θα είναι πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά της ΕΕ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, ζήτησε να χαρακτηριστεί persona non grata ο συγκεκριμένος Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ, απαντώντας στον Σκάι τόνισε ότι «Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται».


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις