Logo

Πετρόπουλος: Μόνιμη η ρύθμιση για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων διορθωτικών παρεμβάσεων [βίντεο]



 
 

petropoulos 12-2-2017Ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθωτικών παρεμβάσεων στο μέλλον προκειμένου να ελαφρύνουν μεγάλες επιβαρύνσεις ως προς τις εισφορές που καλείται να καταβάλει μερίδα αμοιβομένων με μπλοκάκι άφησε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.  Ο κ. Πετρόπουλος, παράλληλα, τόνισε ότι θα...

έχει μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα η νέα εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία προσδιορίζονται στο 10% οι εισφορές των εργαζομένων με μπλοκάκι, προσθέτοντας ότι σχεδόν το 80% των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ θα καταβάλλει την ελάχιστη εισφορά και με αυτόν τον τρόπο το κράτος θα μπορέσει να εισπράξει τα ποσά που απαιτούνται.

«Από το υπόλοιπο 20%, ένα μεγάλο ποσοστό επίσης θα καταβάλλει μικρότερη εισφορά σε σχέση με πριν. Υπάρχει και ένα ποσοστό που καλείται να καταβάλλει πολύ μεγαλύτερη εισφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακραία η διαφορά. Σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλουμε να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε. Αλλά για να πάρουμε μέτρα που θα ελαφρύνουν μεγάλες επιβαρύνσεις, προϋπόθεση είναι να εισπράξουμε εισφορές συνολικά και από αυτούς που δεν κατέβαλαν», επισήμανε. 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι μπορούν να εισπραχθούν περίπου 300 εκατ. από τους ανασφάλιστους στον πρώην ΟΑΕΕ και συμπλήρωσε: «Διότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν την εισφορά τους. Από αυτό το ποσό που θα εισρεύσει στα ταμεία, θα δούμε τη δυνατότητα που προσφέρεται για να διορθώσουμε ακραίες περιπτώσεις καταβολής εισφορών».

Αναφερόμενος, τέλος,  στη διαδικασία που προβλέπεται για τον επιμερισμό των εισφορών στα «μπλοκάκια», υποστήριξε ότι δεν προκαλείται σύγκρουση μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις