Logo

Κρήτη: Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία της γυναίκας αστυνομικού με 48 μαχαιριές



 
 

maxairi 15-2-2017Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε για τις 14 Μαρτίου του 2018 τη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Πανταγάκη, συζύγου του υποστράτηγου ε.α. Τηλέμαχου Πανταγάκη. Το φονικό είχε συγκλονίσει το Ηράκλειο τον Αύγουστο του 2011, καθώς η άτυχη σύζυγος του τότε διοικητή του ΤΑΕ Μοιρών, είχε δεχτεί...

28 μαχαιριές από τον 48χρονο δράστη,  ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον Δεκέμβριο του 2012, είχε κρίνει τον κατηγορούμενο ένοχο αναγνωρίζοντας ότι είχε μειωμένο καταλογισμό και του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 38 ετών και 22 μηνών, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όπως περιγράφει το flashnews, τον Αύγουστο του 2011, η  35χρονη τότε ενοικιάστρια διαμερίσματος του ζεύγους Πανταγάκη, τους κάλεσε για να παραπονεθεί για την συμπεριφορά του 48χρονου Κρητικού, ο οποίος την έβριζε και την ενοχλούσε συστηματικά. Η 35χρονη βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της με φιλικά της πρόσωπα όταν δέχτηκε για μια ακόμη φορά την εριστική συμπεριφορά του γείτονά της και αποφάσισε να καλέσει το ζεύγος Πανταγάκη για να ζητήσει βοήθεια.

Ο Τηλέμαχος και η Ελένη Πανταγάκη πήγαν στο διαμέρισμα της ενοικιάστριάς τους και προσπάθησαν αρχικά να μιλήσουν με τον 48χρονο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, το οποίο γειτνίαζε με το δικό του.

Μοιραία αποδείχτηκε η στιγμή που η κα Πανταγάκη αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του δράστη. Ο 48χρονος της επιτέθηκε, μαχαιρώνοντάς την 28 φορές και βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της 35χρονης.

Ο Τηλέμαχος Πανταγάκης πάλεψε με τον 48χρονο δράστη και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, δέχτηκε όμως και εκείνος χτυπήματα με το μαχαίρι και τραυματίστηκε σοβαρά.

Από το μένος του 48χρονου δεν γλίτωσε ούτε η 35χρονη ενοικιάστρια, η οποία κατάφερε να σωθεί την τελευταία στιγμή, όταν κρύφτηκε στο μπάνιο του διαμερίσματός της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις