Logo

Κρήτη: Επεισοδιακή ομιλία Πετρόπουλου - "Ντου" από το ΠΑΜΕ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου [βίντεο+φωτο]



 
 

petropoulos pame3 18-2-2017Η ομιλία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ήταν επεισοδιακή, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στην αίθουσα. Ο κ. Πετρόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων,  ότι...

οι εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ υπολογίζοναι πλέον με βάση το καθαρό  εισόδημα, ενώ το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης» και για «απλήρωτους εργαζόμενους με μπλοκάκια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και αλλού.»

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το cretalive, ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στο κτήριο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, μόλις ο κ. Περόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του για τον ΕΦΚΑ,  "θερμή" υποδοχή του ετοίμασαν, μέλη του ΠΑΜΕ που τον ανέμεναν με πανό διαμαρτυρίας και συνθήματα.

Μόλις άρχισε η εκδήλωση, οι διαμαρτυρόμενοι "πολιόρκησαν" το κτήριο, κατάφεραν και έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στην αίθουσα με αποτέλεσμα να  επικρατήσει ένταση!

petropoulos5 18-2-2017

Έπεσαν, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και μερικές ... "ψιλές" μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ!

petropoulos4 18-2-2017

Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας...

petropoulos pame2 18-2-2017

Τι ανέφερε γα τις ασφαλιστικές εισφορές ο υπουγός 

petropoulos3 18-2-2017

Ο κ. Πετρόπουλος, ειδικότερα κατά την ομιλία του στο Επιμελητήριο υπογράμισε ότι οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα, αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ και το νέο ασφαλιστικό. Επισημανε, επίσης, ότι  για το 80% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ είναι μικρότερες οι εισφορές, σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, ενώ πρόσθεσε ότι το 20% θα καταβάλλει υψηλότερες εισφορές.

petropoulos2 18-2-2017

Όπως σημείωσε, «οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα και όχι σε κάποιο που λογίζεται ως καθαρό η λογίζεται ως εισόδημα, ενώ δεν υπάρχει».

petropoulos1 18-2-2017

Επεσήμανε ακόμη ότι, κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις διάφορες ασφαλιστικές κατηγορίες που υπήρχαν πριν «και για αυτό οδηγηθήκαμε σε 350.000 ανασφάλιστους στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούταν να πληρώσουν στην βάση τεκμαρτών εισοδημάτων που δεν υπήρχαν».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

petropoulos pame1 18-2-2017

"Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με αφορμή σημερινή εκδήλωση που οργάνωσαν τα επιμελητήρια με προσκεκλημένο τον υφυπουργό εργασίας κ Πετροπουλο. Με την αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων έσπασε ο αστυνομικός κλοιός που είχε στηθεί έξω και μέσα στο χώρο.

Στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στη αίθουσα όπου καταγγέλθηκε από το στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Βρυσαλη Δημήτρη η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης και της περίφημης ανάπτυξης σφαγιάζονται εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τσακίζονται οι συντάξεις, είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι με μπλοκάκια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και αλλού. Αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να τρομοκρατεί εργάτες.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το κεφάλαιο θα βρίσκει το ταξικό κίνημα μπροστά τους μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Μετά από λίγο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα αποχώρησαν και δήλωσαν ότι ο επόμενος σταθμός θα είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21/2.

Μετά ακολούθησε μαζική περιοδεία στο κέντρο του Ηρακλείου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις