Logo

Έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς της Odebrecht από δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής



 
 

Odebrecht2-18-2-2017Εισαγγελείς από δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής αποφάσισαν να συγκροτήσουν ομάδα ειδικού σκοπού για την ανταλλαγή αποδεικτικών στοιχείων, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκιών που έγιναν σε αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων από τον κατασκευαστικό κολοσσό Odebrecht...

ανέφερε χθες εισαγγελέας της Βραζιλίας.

Η συμφωνία συγκρότησης της ομάδας υπεγράφη την Πέμπτη από ανώτατους εισαγγελείς από την Βραζιλία, την Αργεντινή, την Χιλή, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Μεξικό, το Περού, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Βενεζουέλα, τον Παναμά και από μια ευρωπαϊκή χώρα, την Πορτογαλία.

Στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις αρχές της Βραζιλίας, των ΗΠΑ και της Ελβετίας τον Δεκέμβριο, η Odebrecht -η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής- παραδέχθηκε ότι δωροδόκησε με εκατομμύρια δολάρια κρατικούς λειτουργούς σε 12 χώρες, κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, για την σύναψη συμβάσεων. Συμφώνησε μαζί με την θυγατρική της πετροχημική εταιρεία Braskem να καταβάλει ένα πρόστιμο–ρεκόρ, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κατασκευαστικός κολοσσός έχει παραδεχτεί ότι πλήρωσε σε δωροδοκίες 439 εκατομμύρια δολάρια εκτός Βραζιλίας, με τις μεγαλύτερες εξ αυτών να έγιναν στην Βενεζουέλα, την Δομινικανή Δημοκρατία και τον Παναμά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-2-2017 από directNEWS.gr πηγές:ΑΜΠΕ, Reuters


Τελευταίες Ειδήσεις