Logo

Καταγγελίες συνηγόρων για τη δίκη των "Πυρήνων"



 
 

dkprnfts_26-1-2011Για δίκη παρωδία που παραπέμπει σε συνθήκες δικτατορίας και εμφυλίου μίλησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

«Σκεφτείτε μόνον το χωροφύλακα που καταγράφει ποιος μπαίνει στην αίθουσα και τον αστυνομικό που φωτογραφίζει όσους παρακολουθούν τη δίκη.

Αυτά συνέβησαν μόνο στις δίκες του εμφυλίου και της χούντας και δεν έχουν ξανασημειωθεί κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος του κ. Παναγιώτη Μασούρα, αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου να κρατούνται οι ταυτότητες όλων όσων παρακολουθούν τη δίκη.

Παράλληλα η κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του κ. Παναγιώτη Αργυρού, είπε ότι η επιμονή του δικαστηρίου να παρακρατούνται τα στοιχεία και ταυτόχρονα να μην γίνεται μαγνητοφώνηση των πρακτικών «προοιωνίζει μια δίκη παρωδία», ενώ «θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των κατηγορουμένων», οι οποίοι εξαιτίας της στάσης του δικαστηρίου από προχθές βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Όλοι οι συνήγοροι δήλωσαν ότι παραμένουν οι μοναδικοί δικηγόροι της επιλογής και της εμπιστοσύνης των κατηγορουμένων και ότι η εντολή που έλαβαν να απέχουν από την αίθουσα δεν αποτελούσε ουσιαστική απόλυσή τους, αλλά διαμαρτυρία απέναντι στις αντισυνταγματικές αποφάσεις του δικαστηρίου.

Αναφορικά με την μαγνητοφώνηση των πρακτικών, οι συνήγοροι κατήγγειλαν ότι το Υπουργείο έδωσε μια ασαφή και ανεπαρκή απάντηση ότι «δεν υπάρχουν κονδύλια» για να γίνει αυτή, χωρίς να προσδιορίζεται ποιο είναι ακριβώς το κόστος και γιατί θεωρείται υπέρμετρο, τη στιγμή που, όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος του κ. Αλέξανδρου Μητρούσια, «σε κάθε απλή δίκη διαζυγίου τηρούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά».

Παράλληλα, οι συνήγοροι τόνισαν ότι θα αναγκαστούν να προσφύγουν σε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και σε ιδιώτες για να ανεβρεθούν τα κονδύλια για τη μαγνητοφώνηση της δίκης, εφόσον το Υπουργείο δηλώνει αδυναμία να τη χρηματοδοτήσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2011 από directNEWS.gr πηγή: Βήμα


Τελευταίες Ειδήσεις