Logo

Ολλανδία: Μεγάλο προβάδισμα του κόμματος του Μαρκ Ρούτε δείχνουν τα exit polls



 
 

mark route 15-3-2017Η μεγαλύτερη δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο, καταλαμβάνοντας 31 από τις 150 έδρες, παραμένει το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε VVD, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS. Όπως μεταδίδει το...

Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο πληροφορίες του Reuters, το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία του Γκέερτ Βίλντερς θα καταλάβει τη δεύτερη θέση μαζί με άλλα δύο κόμματα, τη Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση και τους Δημοκράτες 66, καθώς συγκεντρώνουν 19 έδρες έκαστο.

Από την πλευρά του ο Γκέερτ Βίλντερς διαβεβαιώνει ότι: «Ο Μαρκ Ρούτε δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από εμένα» και σε ανάρτησή του στο Twitter γράφει:  «Ψηφοφόροι του PVV, σας ευχαριστώ! Η πρώτη επιτυχία επετεύχθη!».

Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 81% έναντι 74,6% στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, σύμφωνα με το NOS, το οποίο μετέδωσε και δεύτερο exit poll το οποίο προβλέπει ότι το κόμμα του Ολλανδού πρωθυπουργού εξασφαλίζει 31 έδρες και καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ το  κόμμα του Βίλντερς συγκεντρώνει 19 έδρες.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι  προβλέψεις του exit poll, το  αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία αναμένεται να προκαλέσει αίσθημα ανακούφισης στα κυρίαρχα κόμματα στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου οι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις εκλογικές αναμετρήσεις αργότερα αυτόν τον χρόνο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις