Logo

Οι αλλαγές στη διαδικασία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων [έγγραφο]



 
 

pleisthriasmoi 21-3-2017Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με πολυσέλιδη εγκύκλιο που εξέδωσε επιχειρεί να  αποσαφηνιστεί το νέο τοπίο όσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθείται από τις φορολογικές αρχές κατά την εκτέλεση των αναγκαστικών μέτρων - κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ . Μία από τις βασικότερες αλλαγές που επήλθαν, μετά και τους νόμους με τις μνημονιακές παρεμβάσεις το...

20015 είναι η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς, καθώς η πρώτη προσφορά θα αντιστοιχεί πλέον στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατάθεση από κάθε πλειοδότη, εγγυοδοσίας ίσης με το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς αντί του 100% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον υπερθεματιστή να καταβάλλει το εκπλειστηρίασμα στον υπάλληλο του πλειστηριασμού και με επιταγή έκδοσης της τράπεζας και όχι μόνο με μετρητά όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Ο πλειστηριασμός θα γίνεται μόνο με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, ενώ οι προφορικές προσφορές θα υποβάλλονται μόνο αν οι γραπτές προσφορές είναι ίσες.

Παράλληλα, επιταχύνονται οι χρόνοι (έως 50%) και απλοποιούνται οι διαδικασίες πλειστηριασμού σε βάρος οφειλετών ενώ αλλάζει και ο τρόπος προσδιορισμού της αξίας των κατασχεθέντων ακινήτων και η τιμή πρώτης προσφοράς καθορίζεται βάσει της εμπορικής αξίας τους.

Τέλος, μειώνεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν μπορεί να διεξαχθεί πλειστηριασμός, από 1 έως 31 Αυγούστου, ενώ μέχρι πρότινος ήταν από 1 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις