Logo

Απειλεί ευθέως ο Ερντογάν: Κανένας Ευρωπαίος δεν θα κυκλοφορεί με ασφάλεια στους δρόμους



 
 

Erdogan 22-3-2017Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ευρωπαίοι σε όλο τον κόσμο δεν θα είναι σε θέση να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους, αν διατηρήσουν την ίδια στάση. «Εάν η Ευρώπη...

συνεχίσει έτσι, κανένας Ευρωπαίος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση για τους τοπικούς δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ότι η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάρρευση.

Φιλοξενώντας περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και ανακόπτοντας τη μετανάστευσή τους στην Ευρώπη, η Τουρκία έσωσε την ΕΕ από μια «ρατσιστική» αντίδραση που απειλεί τον δημοκρατικό της χαρακτήρα, σημείωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία μονόπλευρη και δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεχίσει να την εφαρμόζει.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στον θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη. Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε διπλωματικό πόλεμο με τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, μετά την απαγόρευση ομιλιών Τούρκων αξιωματούχων που επιδιώκουν να συγκεντρώσουν υποστήριξη για τον Ερντογάν, εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις