Logo

Τρόμος στο Λονδίνο: Διπλή επίθεση στο Κοινοβούλιο και στη γέφυρα Γουεστμίνστερ [βίντεο+φωτο]



 
 

westminster attack 22-3-2017Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν σε δύο χωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στα κτήρια του βρετανικού κοινοβουλίου, στο κεντρικό Λονδίνο, το μεσημέρι της Τετάρτης και η αστυνομία αντιμετωπίζει ως περιστατικά τρομοκρατίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες...

ένα όχημα κινήθηκε εναντίον πεζών στη γέφυρα Γουέστμινστερ και κατέληξε στα κιγκλιδώματα της περιμέτρου των κτηρίων, ενώ παράλληλα σε μικρή απόσταση, ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, από δράστη που παραβίασε την περίμετρο του Κοινοβουλίου. Ο δράστης φέρεται να τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά.

Ο αρθρογράφος της Daily Mail, Κουέντιν Λετς, δήλωσε στο BBC ότι είδε έναν άνδρα με μαύρα ρούχα να επιτίθεται σε έναν αστυνομικό έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων και στη συνέχεια δύο άνδρες της ασφάλειας να τον πυροβολούν.

Όπως είπε, ο άνδρας επιχείρησε να μπει στο κτήριο και δύο ένστολοι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον εμποδίσουν. Ένας από τους αστυνομικούς έπεσε στο έδαφος και ο δράστης τον μαχαίρωσε.

Ο δεύτερος ένστολος έτρεξε να καλέσει σε βοήθεια και ο δράτης έτρεξε προς την είσοδο του κτηρίου. Τότε, δύο αστυνομικοί με πολιτικά έριξαν δύο ή τρεις προειδοποιητικές βολές και όταν τους αγνόησε, άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο δράστης έπεσε στο έδαφος.

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε αναρτήσεις τους στο Twitter, κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τραυματίες να δέχονται τι πρώτες βοήθειες από διασώστες που έφτασαν στη σκηνή και έναν άνδρα με μαχαίρι.

Η περιοχή αποκλείστηκε και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, μαζί με μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Όσοι βρίσκονταν μέσα στα κτήρια έλαβαν οδηγίες να μείνουν στις θέσεις τους, ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μετακινήθηκε από τη φρουρά της σε ασφαλές σημείο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει τα συμβάντα ως τρομοκρατικές επιθέσεις και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

westminster attack1 22-3-2017

westminster attack2 22-3-2017

westminster attack3 22-3-2017

westminster attack4 22-3-2017

 


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2017 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις