Logo

Λονδίνο: Μία γυναίκα νεκρή από την επίθεση στη γέφυρα Γουέστμινστερ [βίντεο]



 
 

westminster attack5 22-3-2017Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από την επίθεση στη γέφυρα Γουέστμινστερ του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε γιατρός στο νοσοκομείο St Thomas, όπου μεταφέρθηκε το θύμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί ακόμα άνθρωποι φέρουν...

"καταστροφικά" τραύματα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έξω από το νοσοκομείο, η δρ Κολίν Άντερσον, δήλωσε ότι μια πεζή σκοτώθηκε, ενώ ένας αστυνομικός περίπου 30 ετών φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

Για την γυναίκα, η γιατρός του St Thomas – που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο των επιθέσεων – είπε ότι επιβεβαίωσε τον θάνατό της επί τόπου.

"Υπήρχαν άνθρωποι πάνω στη γέφυρα. Κάποιοι είχαν ελαφρά τραύματα, κάποιοι καταστροφικά. Κάποιοι είχαν τραυματισμούς που δεν χρειάζονται θεραπεία, κάποιοι έχουν τραύματα που αλλάζουν τη ζωή. Υπάρχουν περίπου 12 τραυματίες".

Δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για τον αριθμό των τραυματιών από τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν νωρίτερα – στη γέφυρα και την Βουλή των Κοινοτήτων – τα οποία η αστυνομία αντιμετωπίζει ως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 10.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή, αλλά σοβαρά τραυματισμένη από τα νερά του Τάμεση, όπως επιβεβαίωσε η λιμενική υπηρεσία του Λονδίνου. Η γυναίκα εικάζεται ότι βρισκόταν πάνω στη γέφυρα Γουέστμινστερ και έπεσε ή πήδηξε στο νερό, όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Ο 44χρονος Matt Haikin, 44, περνούσε από το σημείο με το ποδήλατό του, τη στιγμή των επιθέσεων. Όπως δήλωσε στον Guardian, φοβήθηκε καθώς σκέφτηκε τις επιθέσεις στο Παρίσι.

"Είδα ένα μαύρο αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο ακτιβώς δίπλα στο Big Ben, με το μπροστινό μέρος του κατεστραμμένο και ένα σώμα δίπλα του. Νόμιζα ότι πρόκειται για τροχαίο και προχώρησα και τότε πρόσεξα ανθρώπους να τρέχουν δεξιά και αριστερά και σκέφτηκα 'μα τι συμβαίνει;'. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, άκουσα πυροβολισμούς μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου. Και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται απλά για ένα τροχαίο".

Όπως είπε, το σώμα δίπλα στο αυτοκίνητο "ήταν ακίνητο και υπήρχε πολύ αίμα".

"Κοιτάζοντας μέσα από τα κάγκελα (σ.σ. του Κοινοβουλίου) είδα ανθρώπους να τρέχουν τριγύρω και δύο άτομα στο έδαφος. Η αστυνομία, ως εκείνη τη στιγμή, είχε αρχίσει να εμφανίζεται και να απομακρύνει τον κόσμο".

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις