Logo

Αμβέρσα: Άνδρας έσπειρε τον πανικό επιχειρώντας να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς [βίντεο+φωτο]



 
 

amversa2 23-3-2-17Στη σύλληψη ενος άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει σε πεζοδρόμιο στο εμπορικό κέντρο της Αμβέρσας, έχονας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του, προχώρησαν την Πέμπτη οι αστυνομικές αρχές της πόλης του βορείου Βελγίου. Εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε:«Στη 11.00 το πρωί τοπική ώρα ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir...

έχοντας αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι» προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη αργότερα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αμβέρσας ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Το όχημα έφερε γαλλικές πινακίδες κυκ«λοφορίας.

Όπως είπε ο αξιωματικός, ο οδηγός, «ένας άνδρας βορειοαφρικανικής καταγωγής» που φορούσε «στολή παραλλαγής», συνελήφθη κατά την καταδίωξη που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη είναι Γάλλος και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα τουφέκι.

Η Εισαγγελία διευκρινίζει:  «Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι Γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία. Διάφορα όπλα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ, μεταξύ των οποίων μαχαίρια, ένα 'riot gun' (τουφέκι) και ένα μπιντόνι που περιείχε ένα προϊόν που δεν έχει ακόμη προσδιοριστει». Προσθέτει ότι «η υπηρεσία αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να εξετάσει το όχημα».

«Στη βάση των πρώτων στοιχείων που συνελέγησαν και δεδομένου αυτού που συνέβη  την Τετάρτη στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία», που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

amversa1 23-3-2-17

Επανερχόμενη στο χρονολόγιο της σύλληψης η εισαγγελία ανέφερε: «Σήμερα το πρωί, γύρω στις 10:45, ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας εντοπίστηκε στο κέντρο της Αμβέρσας», να κινείται «με πολύ αυξημένη ταχύτητα». «Σε διάφορες στιγμές, πεζοί τέθηκαν σε κίνδυνο», συνέχισε.

"Όταν στρατιωτικοί προσπάθησαν να αναχαιτίσουν το όχημα, το τελευταίο διέφυγε και «λίγο αργότερα, η ομάδα ταχείας επέμβασης της αστυνομίας της Αμβέρσας κατάφερε να αναχαιτίσει το όχημα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις