Logo

Γκάμπριελ προς Σόιμπλε: Μας δυσφημείς στην ΕΕ



 
 

gabriel 24-3-2017«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ.: ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην ΕΕ».Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη...

Γερμανική εφημερίδα, Bild, απαντώντας  στον  υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον επέκρινε το πρωί της Παρασκευής για τις δηλώσεις που έκανε υπέρ μίας μεγαλύτερης βοήθειας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το  πρακτορείο Bloomberg, ο Γκάμπριελ απάντησε το απόγευμα της ίδιας μέρας, δηλώνοντας ότι «οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το πρωί, χαρακτήρισε "λάθος" τα μηνύματα που στέλνει ο Γκάμπριελ, στους Έλληνες, λέγοντας πως καθιστά πιο δύσκολη τη λήψη σωστών αποφάσεων.

Όπως είπε, το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το ύψος των χρημάτων, αλλά το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα με τον σωστό τρόπο, σημειώνοντας πως κάθε χώρα πρέπει να λύνει τα προβλήματά της μόνη της και πως η Γερμανία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα άλλων χωρών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις