Logo

Στρατιωτικός διοικητής της αλ Κάιντα νεκρός από επιδρομή αμερικάνικου drone στο Αφγανιστάν [βίντεο+φωτο]



 
 

yasin1 26-3-2017Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι μια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) των ΗΠΑ στο ανατολικό Αφγανιστάν στις 19 Μαρτίου σκότωσε τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Αλ-Κάιντα Κάρι Γιασίν (Qari Yasin), ο οποίος είχε συνδεθεί με πολυάριθμες επιθέσεις στην πατρίδα του το Πακιστάν...

Συγκεκριμένα, ο Κάρι Γιασίν, που είχε δεσμούς με την οργάνωση Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν, σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone)των ΗΠΑ στην περιοχή Barmal της επαρχίας Πακτικά στο Αφγανιστάν. Τρεις από συνεργούς του φέρονται, επίσης, να έχουν σκοτωθεί κατά την επίθεση.

«Ο θάνατος του Κάρι Yasin είναι απόδειξη ότι οι τρομοκράτες που δυσφημούν το Ισλάμ και σκόπιμα στοχεύουν αθώους ανθρώπους, δεν θα ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Ματίς (Jim Mattis) σε δήλωσή του, σύμφωνα με την Daily Mail. 

Ανάμεσα στις επιθέσεις για τις οποίες φερόταν ως υπεύθυνος ο Κάρι Γιασίν είναι και αυτή που αφορά τον θάνατο δύο Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση το 2008, σε ένα ξενοδοχείο στο Πακιστάν, κατά την οποία δεκάδες έχασαν τη ζωή τους.

marriot hotel islamaband 26-3-2017

rodriguez 26-3-2017

obryant 26-3-2017

Επίσης, ο Καρί Γιασίν, που ήταν γνωστός και με το όνομα Ουστάντ Ασλάμ, κατηγορείτο ότι συμμετείχε μεταξύ άλλων στην πολύνεκρη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα κρίκετ της Σρι Λάνκα το 2009. 

lahori 26-3-2017

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις