Logo

Ρωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα - Χειροπέδες και στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι [βίντεο+φωτο]



 
 

russia diadhlwseis3 26-3-2017Περίπου 500 άτομα έχουν συλληφθεί στο κέντρο της Μόσχας κατά τη διάρκεια απαγορευμένων διαδηλώσεων με κυρίαρχη φιγούρα ανάμεσά τους τον Αλεξέι Ναβάλνι (Aleksey Navalny), σφοδρό επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Περισσότερα συλλαλητήρια, κάποια απαγορευμένα και άλλα που επιτράπηκαν...

από τις τοπικές αρχές, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε όλη τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, δεκάδες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας όπου χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην διαφθορά που μαστίζει τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο της Ρωσίας.

Εκτός από τη Μόσχα, η αντιπολίτευση διοργάνωσε πολλές άλλες διαδηλώσεις σε πόλεις όλη της ρωσικής επικράτειας, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είχαν λάβει την έγκριση των αρχών. 

russia navalny 26-3-2017

Στη Μόσχα, περίπου, 8.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει το Russia Today, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πολλούς περισσότερους.

russia diadhlwseis 26-3-2017

 Η αστυνομία χρησιμοποίησε μεγάφωνα για να καλέσει τους διαδηλωτές να διαλυθούν. Οι διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους και οι αρχές για να τους διαλύσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της πόλης. 

russia diadhlwseis2 26-3-2017

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι ήταν επεισοδιακή καθώς δεκάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να εμποδίσουν το όχημα της αστυνομίας να απομακρυνθεί με τον συλληφθέντα ηγέτη της αντιπολίτευσης.

russia diadhlwseis4 26-3-2017

Ο συλληφθείς Αλεξέι Ναβάλνι με κείμενό του που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twiiter, επιβεβαίωσε ότι κρατείται από τις αρχές καλώντας παράλληλα τους πολίτες να συνεχίσουν τη διαδήλωση.

Το μήνυμα του Ναβάλνι ήταν: «Είμαι καλά. Πρέπει να παλέψετε για να με βγάλετε έξω. Συνεχίστε να διαδηλώνετε στην Tverskaya (κεντρική οδός της Μόσχας). Ο σκοπός μας απόψε είναι να παλέψουμε κατά της διαφθοράς».

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίες, αρκετές εκ των οποίων είχαν απαγορευθεί από τις τοπικές αρχές, πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ρωσικές πόλειες την Κυριακή. Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν  στις πόλεις Αγία Πετρούπολη, Σαμάρα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Καζάν, Γιεκατεριμπουργκ, Τσελιαμπίνσκ, Τιουμέν και Khabarovsk.

Σε πόλεις όπως οι Περμ, Ούφα, Βλαντιμίρ, Voronezh, Barnaul, και Κρασνογιάρσκ, εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους αν και από τις αρχές υπήρχαν απειλές για επιβολή κυρώσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις