Logo

Στη Βουλή η δικογραφία για το "Ερρίκος Ντυνάν" προς διερεύνηση τυχόν ευθυνών Γεωργιάδη, Μηταράκη, Χατζηδάκη, Βορίδη και Λυκουρέντζου



 
 

errikos dynan 27-3-2017Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία που αφορά την υπόθεση του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" , προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθυνες των πρώην υπουργών  Άδ. Γεωργιάδη, Π. Μηταράκη, Κ. Χατζηδάκη, Αν. Λυκουρέντζου και Μ. Βορίδη. Η υπόθεση αφορά καταγγελίες για διασπάθιση...

δημοσίου χρήματος κατά τις διαδικασίες  ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν". 

Σε σχετική με τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής:  «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τη δικογραφία με Α.Β.Μ. ΕΔ 2014/338, που σχηματίστηκε για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν». Για την υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην Υπουργών Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».

Θα πρέπε να σημειωθεί ότι η  δικογραφία σχηματίσθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, μετά την κατάθεση του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος καταλογίζει ευθύνες στους πρώην υπουργούς για την εκχώρηση του νοσοκομείου, που είχε ως αποτέλεσμα, όπως ισχυρίσθηκε, να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.

Στη Βουλή, επίσης, έχει διαβιβασθεί η δικογραφία κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία αφορά μηνυτήρια αναφορά πολίτη για παράβαση καθήκοντος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις