Logo

Σαλμάς για Novartis: «Κάθε φορά που έβρισκα ένα σκάνδαλο γινόταν πόλεμος» [βίντεο]



 
 

salmas2-27-3-2017Αποκαλύψεις έκανε ο Μάριος Σαλμάς στον Αlpha 989 και στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου «Γιάφκα» για την υπόθεση Novartis, και μάλιστα λίγες μέρες μετά την παραίτηση Ράικου από την θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς: «Τα χρήματα στους 4,5 χιλιάδες γιατρούς έμπαιναν απευθείας...

στους λογαριασμούς τους. Το πόρισμα που είχα διατάξει δεν ήταν μόνο ένα. Κάθε φορά που έβρισκα ένα σκάνδαλο γινόταν πόλεμος. Οι πολυεθνικές πληρώνανε το CNN και με λέγανε υπουργό των ελλείψεων. Οι πολυεθνικές διαβρώνουν τους ανθρώπους κάτω από τα πολιτικά πρόσωπα και ποντάρουν στο ότι οι υπουργοί δεν ξέρουν τα θέματα. Διέταξα το 1ο πόρισμα και έδειξε ότι πράγματι υπήρξε χρηματοδότηση στην συγκεκριμένη εταιρεία. Σήμερα μιλάμε ακόμα για το πόρισμα Σαλμά. Η Novartis πλήρωνε φαρμακοποιό στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η φαρμακοποιός εν τέλει αφέθηκε ελεύθερη και η Novartis δεν έπαθε τίποτα. Σήμερα που μιλάμε η πρόεδρος του ΕΟΦ μπορεί να κάνει έλεγχο στους λογαριασμούς»;

Ο Μάριος Σαλμάς είπε ακόμη ότι «δημοσιεύτηκε το σκάνδαλο 1-2 Δεκ. και οι αρχές πήγαν στις 20 ώστε πρόλαβαν να αποκρύψουν τα στοιχεία. Πρέπει άμεσα να θωρακιστεί το κράτος. Είναι μόνο η Novartis ή τακτική πολλών εταιρειών που προσπαθούσαν να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά;

«Επίσης, ο κος Κοντονής παρενέβη και έστειλε δημοσίευμα στην κα Ράϊκου για τη Novartis. Δεν χρειαζόταν να παρέμβει ο ίδιος, δεν ήξερε την ουσία και το βάθος της υπόθεσης. Ο κος Κοντονής έμαθε την υπόθεση Novartis και ήθελε να την εκμεταλλευτεί πολιτικά. Είναι σκάνδαλο η υπόθεση».

Για την παραίτηση της Ελένης Ράικου, ο κος Σαλμάς είπε: «Στενοχωρήθηκα με την παραίτηση της κα Ράϊκου. Είναι εξαίρετη δικαστής. Προχώρησε στην εξιχνίαση πολλών υποθέσεων».

«Η διαφθορά και η απάτη τρέχει πάντα ανεξάρτητα από τους κανόνες του κράτους. Στις ΗΠΑ υπάρχει νόμος για την καταπολέμηση της διαφθοράς και παράλληλα υπάρχει σοβαρό θεσμικό πλαίσιο για τιμωρία με αυστηρά πρόστιμα όλων των εταιρειών που είναι εισηγμένες σε αμερικάνικο χρηματιστήριο και προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να πάρουν θέση στην αγορά. Προσπαθούμε να υπάρξει ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο για ποινές και πρόστιμα ώστε να μπουν χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό».

«Εμείς κάναμε δουλειά και βλέπαμε ένα μιντιακό σύστημα εναντίον μας. Στο κουτί άλλαξαν 3 πράγματα χωρίς να μας το πει η Τρόικα. Χρέωναν τα ασφαλιστικά ταμεία κι έκαναν εξαγωγές στην Αλβανία. Τώρα άλλαξαν 3 πράγματα στο κουτί με τα φάρμακα».

«Εμένα με ενδιαφέρει η χώρα, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός είναι πανίσχυρος, πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός. Δεν επιτρέπεται ένας πρώην υπουργός να βρίσκει άλλοθι και να λέει ότι «με πολέμησαν». Εγώ είπα ποτέ «με πολέμησαν τα πιράνχας»; Δουλειά μου είναι να βάζω κανόνες. Πήρα δαπάνη την άνοιξη του '12 για φάρμακα και την παρέδωσα τη δαπάνη στον κο Γεωργιαδη έχοντας πετύχει τους στόχους όλου του '13 ήδη από τον Μάιο. Δεν βγήκα ποτέ να το διαφημίσω και το σύστημα τιμολόγησης το άλλαξα. Ένας υπουργός οφείλει να κάνει το καθήκον του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε σε έμενα ούτε μια ανακοίνωση».

Ο Μάριος Σαλμάς μάλιστα διαπίστωσε «υπερβολικό πάθος να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ σκάνδαλα που στο τέλος δεν θα δείξει».

«Δεν θα φανούν πολιτικά πρόσωπα από λογαριασμούς» και τόνισε ότι «ο υπουργός έχει πάντα την ευθύνη των αποφάσεων. Επί Σαμαρά η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 2 δις. Εκπλήσσομαι γιατί η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει το θέμα και να μιλά για πολιτικό σκάνδαλο. Είναι θέμα της αγοράς η Novartis».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο κος Σαλμάς είπε πως «η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της να μην κλείσει η αξιολόγηση. Να πάρει την πρώτη δόση από τη φορολογία εισοδήματος αδιαφορώντας αν έχει στεγνώσει η αγορά».

«Τα περισσότερα μνημόνια και μέτρα που ελήφθησαν, ήταν βιαστικά. Ούτε το 1ο μνημόνιο ούτε το 2ο είχε έκθεση τί θα προκύψει από την εφαρμογή των μέτρων. Αυτός είναι επαγγελματισμός που στην πολιτική δεν υπάρχει και μετά έρχεται η κα Φωτίου και η κάθε κα Φωτίου να πει για την φτώχεια. Πρέπει να ζυγίζουμε τα μέτρα ώστε να προλάβουμε τις επιπτώσεις».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις