Logo

Βουλή: Δικογραφίες κατά Σαμαρά για τον "παναθηναϊκάκια" και κατά Στουρνάρα για ΕΛΠΕ και Motor Oil



 
 

samaras-stournaras2-28-3-2017Τρεις δικογραφίες απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, οι οποίες αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, καθώς και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο. Η δικογραφία που αφορά...

τον Αντώνη Σαμαρά έχει σχέση με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τη φερόμενη παρέμβασή του στο έργο ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, που -σύμφωνα με το τότε ηχητικό- αποκαλούσε «Παναθηναϊκάκια». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη δικογραφία διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Η δικογραφία που αφορά το Γιάννη Στουρνάρα έχει σχέση με διάταξη που έφερε για ψήφιση στη Βουλή ως υπουργός Οικονομικών και αφορούσε σε χαριστικές ρυθμίσεις στις δύο μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών της χώρας.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ο Χάρης Θεοχάρης, λόγω της θητείας του στη ΓΓΔΕ, ο Ιωάννης Κωστόπουλος, ο οποίος ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ καθώς και ο επικεφαλής της Motor Oil, Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Η Τρίτη δικογραφία για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αφορά μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του Τύπου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις