Logo

''Ροζ'' εκδίκηση μέσω διαδικτύου



 
 

asfalistria_roz2_26-1-2011Το τηλέφωνό της δεν σταματούσε να χτυπά. Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ήταν διάφοροι άντρες που ζητούσαν να απολαύσουν τις… υπηρεσίες της και ρωτούσαν «πόσο πάει».

Εκείνη δεν καταλάβαινε τίποτα μέχρι που κάποιος της εξήγησε ότι είδε αγγελία της σε μια «ροζ» ιστοσελίδα! Έτσι, απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το… μυστήριο λύθηκε.

Η παραπάνω ιστορία αφορά μια 33χρονη ασφαλίστρια η οποία είχε πέσει θύμα δυσφήμισης με δράστη έναν 45χρονο συνάδελφό της που κατέστρωσε ένα διαδικτυακό σχέδιο εκδίκησης.

Ο 45χρονος ασφαλιστής είχε κατασκευάσει ψεύτικο προφίλ της 33χρονης στο Facebook το οποίο το διαχειριζόταν ο ίδιος. Επιπλέον, συνέταξε αγγελίες ερωτικού περιεχομένου και τις ανάρτησε σε διάφορες «ροζ» ιστοσελίδες.

Στις αγγελίες η 33χρονη φαινόταν να δηλώνει δήλωνε ότι τα… κάνει όλα με το ανάλογο αντίτιμο και καλούσε τους ενδιαφερόμενους να της τηλεφωνήσουν για να περάσουν αξέχαστες στιγμές μαζί της.

Ο δράστης είχε δημοσιεύσει τον πραγματικό αριθμό τηλεφώνου της συναδέλφου του. Έτσι, το ακουστικό της πήρε «φωτιά» από τους πελάτες που τηλεφωνούσαν για να κλείσουν ένα ραντεβού μαζί της.

asfalistria_roz3_26-1-2011Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά την καταγγελία της 33χρονης, διεξήγαγε έρευνα και εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη του 45χρονου, ο οποίος όπως φαίνεται δεν είχε λάβει και κάποιο σοβαρό μέτρο για να συγκαλύψει την ταυτότητά του.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούσε όλες τις αναρτήσεις , από τη δημιουργία του ψεύτικου προφίλ στο Facebook μέχρι τις αγγελίες ερωτικού περιεχομένου που ανέβαζε σε ιστοσελίδες, από τον προσωπικό του φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος βρέθηκε στο σπίτι του και κατασχέθηκε.

Κατόπιν όλων αυτών οι διωκτικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 45χρονου ασφαλιστή για πράξεις σχετικές με παραβάσεις του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμιση την οποία διαβίβασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις