Logo

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών [βίντεο]



 
 

diapragmatefsh2-29-3-2017Για κατ' αρχήν συμφωνία Ελλάδας και πιστωτών κάνει λόγο το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, με την εκπρόσωπο της Κομισιόν να μην επιβεβαιώνει το δημοσίευμα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Reuters σημειώνει πως υπάρχει σύγκλιση τόσο για τις μεταρρυθμίσεις...

στην αγορά εργασίας όσο και για το ασφαλιστικό σύστημα.

Αναφορικά με τα εργασιακά, το πρακτορείο υποστηρίζει πως η ελληνική πλευρά κατάφερε να εξασφαλίσει την επανεφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως επίσης και τη μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Για το συνταξιοδοτικό, η συμφωνία -σύμφωνα με το Reuters- προβλέπει την περικοπή ης συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2019, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, με στόχο την εξοικονόμηση ακόμη 1% του ΑΕΠ.

Ως προς τα ενεργειακά, το πρακτορείο υποστηρίζει πως η κυβέρνηση απεδέχθη την πώληση κεντρικών παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, με το «πωλητήριο» να αφορά το 40% των εργοστασίων λιγνίτη.

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο koutipandoras.gr, τόνισαν πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο τίποτα δεν συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν τα πάντα.

Διαψεύδει η Κομισιόν

Η Κομισιόν διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαντά σε σχετική ερώτηση: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές περί κατ' αρχήν συμφωνίας Ελλάδος και δανειστών».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2017 από directNEWS.gr πηγή:koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις