Logo

Δραπέτης των φυλακών Δομοκού συνελήφθη με 42,5 κιλά χασίς



 
 

xasis 30-3-2017Συνολικά 86 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν την Πέμπτη από την Ελληνική Αστυνομία σε δύο επιχειρήσεις, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στο Μαζαράκι Ιωαννίνων κατά τις οποίες συνελήφθησαν ένας 62χρονος και ένας 30χρονος Αλβανός. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 62χρονος συλληφθείς...

καταζητούνταν εδώ και 6 χρόνια, καθώς είχε παραβιάσει την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Δομοκού.

Συγκεκριμένα, στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, το πρωί της Πέμπτης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει με αυτοκίνητο 38 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 42 κιλών και 570 γραμμαρίων.

Κατά την έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος εκτός από τα ναρκωτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, μία πλαστή άδεια οδήγησης και 2 κινητά τηλέφωνα.

Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι αυτός αναζητείτο από τις 21-11-2011, οπότε και είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή κ και φυλάκισης οκτώ ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 62χρονου  εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 9 μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ακόμη ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο και φέρει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος ερευνάται.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Στο μεταξύ το βράδυ της Τετάρτης στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλααν έναν 30χρονο Αλβανό,με την κατηγορία της εισαγωγής στη χώρα,  κατηγορούμενος για εισαγωγή στην χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, ένα αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο και σε σήμα να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο Μαζαράκι Ιωαννίνων. Σε έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με 40 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 43 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι tokarev και ένα μαχαίρι. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.010 ευρώ και 6 ναρκωτικά χάπια. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις