Logo

Αμερικανίδα διαδηλώτρια μηνύει την ΕΛ.ΑΣ



 
 

amerikanida_27-01-2011Αμερικανίδα αναρχική που ζει στη χώρα μας, υπέβαλε την Τετάρτη μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη βία, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αλλά και κατά των αρμοδίων προϊσταμένων τους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η αμερικανίδα, στις 15 Νοεμβρίου μετείχε σε πορεία φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματίων που διαδήλωναν εναντίον της άφιξης αξιωματούχων του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Στις 8 το βράδυ και ενώ η διαδήλωση πλησίαζε προς το τέλος δέχθηκε - όπως ισχυρίζεται - αναίτια επίθεση, στη διασταύρωση Στουρνάρη και Πατησίων, από αστυνομικούς, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτες οι οποίοι άρχισαν να τη χτυπούν  με κλομπ και κλωτσιές σε όλο της το σώμα..

Αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού της ήταν να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην κλινική  Ερυθρός Σταυρός όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη επί τρεις μέρες.

Η ιατροδικαστής Σ. Μαριαννού στην έκθεσή της αναφέρει ότι διέγνωσε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι τον αυχένα την κοιλιακή χώρα και την πλάτη.

Η δικηγόρος της 27χρονης αμερικανίδας, Γιώτα Μασουρίδου, σε δηλώσεις της τόνισε ότι οι δράστες – αστυνομικοί κινήθηκαν με θανατηφόρο πρόθεση δεδομένου ότι την  χτυπούσαν για αρκετά μεγάλο διάστημα παρότι αιμορραγούσε εμφανώς από το κεφάλι και ήταν αναίσθητη.

Σημειώνεται ότι με αφορμή το περιστατικό αυτό 150 καθηγητές, νομικοί, δημοσιογράφοι και συγγραφείς από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη – μεταξύ των οποίων ο Ναόμ Τσόμσκι και η Τζούντιθ Μπάτλερ – υπέγραψαν καταγγελία με την οποία ζητούν: «… Την πλήρη αποκάλυψη όλων των στοιχείων ταυτότητας του συγκεκριμένου σκέλους της ομάδας ΔΕΛΤΑ που ευθύνεται γι’ αυτήν την υπέρμετρη επίθεση το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις