Logo

Η εφορία ζητά 7 εκατ. ευρώ από τον Γιάννη Πλούταρχο



 
 

giannhs ploutarxos 8-4-2017Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ο λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ με εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά", το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε να ερευνά τα οικονομικά του τραγουδιστή και της συζύγου του, Μαρίας, από το 2013...

Ο φάκελος με τα αποτελέσματα της έρευνας διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο ΚΕΦΟΜΠΕ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου), το οποίο έστειλε στον τραγουδιστή λογαριασμό-μαμούθ που πλησιάζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Από το τότε το ζευγάρι έχει ξεκινήσει μαραθώνιο προσφυγών, με στόχο να διαγραφεί το ποσό στο σύνολό του ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του, αφού κάνει λόγο για υπερβολές της φορολογικής Αρχής.

Ο Γιάννης Κακοσαίος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του γνωστού τραγουδιστή, προσέφυγε αρχικά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) του υπουργείου Οικονομικών, καταθέτοντας ενδικοφανή προσφυγή, με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν φόροι και πρόστιμα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την απόφαση της ΔΕΔ, που αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά, ελάχιστες από τις ενστάσεις έγιναν δεκτές και τελικά ο καλλιτέχνης προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ «ξεσκόνισε» τις φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού από το 2001 μέχρι το 2011 εντοπίζοντας πολλά «γκρίζα» σημεία, ενώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτών βρέθηκε η αγοραπωλησία πενταώροφου ακινήτου που έγινε από τη σύζυγό του τραγουδιστή.

Στις προσφυγές του το ζευγάρι σημειώνει «...Πιστεύουμε ότι είμαστε από τους λίγους Ελληνες που υποβάλλαμε φορολογικές δηλώσεις με δηλωμένα τόσο υψηλά εισοδήματα, γιατί ανέκαθεν πιστεύαμε στην έντιμη και ηθική σχέση δικαίου που θα πρέπει να διέπει τον φορολογούμενο και το κράτος».

«Ζητάμε την επανεξέταση και την ακύρωση της πράξης και να διαγραφούν τα ποσά του φόρου που έχουν καταλογισθεί σε βάρος μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πλούταρχος και η σύζυγός του.

«Το άνοιγμα λογαριασμών δεν αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο, αποτελεί απλώς μια διαδικαστική πράξη της φορολογικής Αρχής. Αν γίνει μια αόριστη καταγγελία, η φορολογική Αρχή προβαίνει (πλέον) σε άνοιγμα λογαριασμών, ακόμη κι αν ο φορολογούμενος έχει περαιώσει τις σχετικές χρήσεις, κάτι εντελώς παράνομο», σημειώνουν στην προσφυγή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2017 από directNEWS.gr πηγή: Παραπολιτικά


Τελευταίες Ειδήσεις