Logo

Τουρκική φρεγάτα "κόβει" βόλτες στην Εύβοια !



 
 

tourkiki_fregata_27-01-2011Νέα κρουαζιέρα… στα Ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης οι αξιωματικοί και οι ναύτες της τουρκικής  φρεγάτας “Γιλντιρίμ”.

Συγκεκριμένα η τουρκική φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα.

Όμως, στη συνέχεια ο κυβερνήτης… έστριψε τη φρεγάτα  και ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις  03:01 στα εθνικά χωρικά μας ύδατα, “επισκεπτόμενος” το νησί της Σκύρου και τα παράλια της Εύβοιας!

Αφού η φρεγάτα “Γιλντιρίμ” ολοκλήρωσε τη βόλτα… στα ελληνικά νησιά κινήθηκε, νοτιοανατολικά, βγήκε στα διεθνή ύδατα και επέστρεψε στην Τουρκία.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ έλεγαν ότι η συγκεκριμένη “διέλευση”, δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο έντασης στο Αιγαίο καθώς η πορεία και η ταχύτητα της φρεγάτας αλλά και το γεγονός ότι δεν πραγματοποιούνταν ασκήσεις εκείνη την ώρα πάνω στο πλοίο, την καθιστούν  “αβλαβή”.

Πάντως οι φήμες ότι το πλήρωμα της τουρκικής φρεγάτας δεν κατέβηκε για να πιεί καφέ στα παράλια της Εύβοιας λόγο της… υψηλής τιμής του ελέγχονται ως ανακριβείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις