Logo

Παρίσι: Πανικός από άνδρα που κρατούσε μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό [βίντεο]



 
 

Ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι προκάλεσε πανικό στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord, στο Παρίσι, το Σάββατο, δύο ημέρες μετά την επίθεση με έναν νεκρό αστυνομικό στα Ηλύσια Πεδία. Σύμφωνα αστυνομικές πηγές που επικαλούνται τα τα γαλλικά ΜΜΕ, πολίτες που είδαν τον νεαρό άνδρα, έναν 20χρονο από το Μάλι, άγνωστο στην αστυνομία, ειδοποίησαν μια περίπολο αστυνομικών, οι οποίοι τον συνέλαβαν «με την απειλή όπλου», χωρίς ο ίδιος να αντισταθεί και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η σύλληψη προκάλεσε «πανικό» στο επίπεδο των αναχωρήσεων του σταθμού, από τον οποίο φεύγουν πολλά τρένα Thalys προς Βέλγιο, Κάτω Χώρες και Γερμανία και αμαξοστοιχίες Eurostar για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αποσκευές τους στις αποβάθρες, τρέχοντας να απομακρυνθούν από τον σταθμό.

Τα δρομολόγια διακόπηκαν προσωρινά, αλλά σύμφωνα με την διοίκηση του σταθμού, οι καθυστερήσεις δεν ξεπέρασαν τα 15 λεπτά.

Το περιστατκό σημειώθηκε την παραμονή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που διεξάγονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στη σκιά της επίθεσης της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία και της σύλληψη την Τρίτη στη Μασσαλία, δύο υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις