Logo

Η διακίνηση «μαύρου χρήματος» απασχολεί την Προανακριτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου



 
 

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της περιόδου 2001-2004 στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου και στην τυχόν διακίνηση «μαύρου χρήματος» .Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίασή της, μετά την ανάδειξη προεδρείου, επιχειρήθηκε η οριοθέτηση του αντικειμένου των ερευνών της ξεκινώντας από την ομόφωνη παραδοχή ότι το αδίκημα της αππιστίας κατά του Γιάννου Παπαντωνίου έχει υποπεσει σε παραγραφή.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση αποφασίστηκε οι έρευνες να στραφούν αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού  και στην τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμκου χρήματος) που χαρακτηρίζεται διαρκές και δεν παραγράφεται.

Καλά ενημερωμένες πηγές, έλεγαν, πως η Προανακριτική θα στραφεί στους 3 λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου στους οποίους έχει αναφερθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και στις 6 δικογραφίες που έχει διαβιβάσει η ελληνική δικαιοσύνη στο κοινοβούλιο.

Ζήτημα επιστροφής του φακέλου στη Δικαιοσύνη

Το ζήτημα επιστροφής της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη έθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η Προανακριτική Επιτροπή δεν έχει  καν λόγο ύπαρξης και άρα θα πρέπει όλα τα στοιχεία να επιστραφούν στον εισαγγελέα λόγω αναρμοδιότητας.

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Νίκος Παρασκευόπουλος δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα της αναρμοδιότητας στην αυριανή νέα συνεδρίαση της επιτροπής.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι βουλευτές της συμπολίτευσης εκτιμούν πως  ο φάκελος δεν θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη πριν ελεγχθεί το ζήτημα του μαύρου χρήματος, κάτι που σημαίνει ότι οι εργασίες της Προανακριτικής θα διαρκέσουν για έναν ή δύο μήνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις