Logo

Σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη το 19,6% του MEGA



 
 

Ποσοστό 19,6% του MEGA (Τηλέτυπος Α.Ε.), από το συνολικά 32,7% που κατέχει η Πήγασος Εκδοτική (συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα), μεταβιβάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα έφθασε στα 5 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% θα καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πήγασος» αναφέρει:

«Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

Όπως εκτιμάται, η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη αναμένεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις όχι μόνο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αλλά και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Σημειώνεται, ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις