Logo

Ρωσία: Σάλος για τη σύλληψη 10χρονου που απήγγειλε ποιήματα στον δρόμο! [βίντεο]



 
 

Σοκ στην ρωσική και διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλεσει  η βίαιη σύλληψη ενός 10χρονου που απήγγειλε ποιήματα σε έναν δρόμο, στο κέντρο της Μόσχας. Το αγόρι κατηγορείται από την αστυνομία για επαιτεία.

Πολλά ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν το βίντεο της σύλληψης - τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο - που δείχνει το παιδί να φωνάζει "Σώστε με!" και πολλούς αστυνομικούς να το  μεταφέρουν δια της βίας σε ένα περιπολικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο μικρός Όσκαρ Μιρόνοφ ζητιάνευε στον δρόμο, κάτι που απαγορεύεται εκ του νόμου.

Ωστόσο, ο πατέρας του διαβεβαίωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του διάβαζε ποιήματα για να δουλέψει το υποκριτικό ταλέντο του και ότι η μητριά του τον παρακολουθούσε, καθισμένη σε ένα γειτονικό παγκάκι.

Η μητριά του Όσκαρ ήταν εκείνη που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και κατόπιν τον ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα οπου τον μετέφεραν.

Η μητριά του Όσκαρ και το αγόρι παρέμειναν στο τμήμα  επί περίπου τέσσερις ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ovdinfo που παρακολουθεί τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη Ρωσία.

Η Επιτροπή Έρευνας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τόσο τις ενέργειες των αστυνομικών όσο και των γονιών του παιδιού. Παράλληλη έρευνα για την υπόθεση διεξάγει και η αστυνομία της Μόσχας.

Λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Μοσκόφσκι Κομσομόλετς είχε πλέξει το εγκώμιο του Όσκαρ, αναρτώντας και ένα βίντεο του στο Facebook. Στο βίντεο αυτό ο μικρός απαγγέλλει τον περίφημο μονόλογο "Να ζει κανείς ή να μην ζει" από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αρμπάτ. Μάλιστα, ο  δημοσιογράφος Αλεξάντρ Μίνκιν αποκάλεσε τον Όσκαρ "πρίγκιπα του δρόμου" και "ήρωά του", προσθέτοντας ότι ορισμένοι περαστικοί του έδιναν χρήματα αλλά ότι ο 10χρονος δεν ζητιάνευε.

Ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα - πρόκειται για τον νομικό εκπρόσωπο του  Έντουαρντ Σνόουντεν - πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν είπε ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού.

Αντίθετα, από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι στον πατέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ρουβλιών (περίπου 8 ευρώ) για μη άσκηση της γονικής εποπτείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις