Logo

Μπάσκετ: Κορίτσαροι σε τροχιά μεταλλίου μετά την ιστορική νίκη Ελλάδα-Τουρκία 84-55 [βίντεο+φωτο]



 
 

Μία καταπληκτική Εθνική γυναικών πέτυχε, σήμερα Πέμπτη, τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, καθώς συνέτριψαν το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα της Τουρκίας στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταταθλήματος στην Πράγα.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού τα κορίτσια της Εθνικής επιτυγχάνοντας σκορ 84-55 (ημίχρονο 36-30) έναντι της ομάδας της Τουρκίας πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για την τετράδα και τις μάχες για την κατάκτηση μεταλλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τη νικήτρια της αναμέτρησης Γαλλίας-Σλοβακίας.

Η συντριπτική νίκη πανηγυρίστηκε με τρελό χορό στο παρκέ, από τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ του Κώστα Κεραμιδά, ενώ την ίδια στιγμή οι  λίγοι Έλληνες θεατές αποθέωναν τα κορίτσια.

Η Τουρκία τερμάτισε 3η, 3η και 5η στα προηγούμενα τρία Ευρωμπάσκετ και ξεκίνησε τον προημιτελικό με τον τίτλο του φαβορί, αφού ήταν αήττητη. Συγκεκριμένα προηγήθηκε  με 22-12 στις αρχές της β’ περιόδου, ώσπου κάποιες κοπέλες που ήρθαν από τον ελληνικό πάγκο (Λύμουρα, Χριστινάκη, Φασούλα). αναπτέρωσαν το ηθικό της ομάδας και την οδήγησαν στον θρίαμβο. .

Η Εβίνα Μάλτση (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9/19 σουτ, στα 39 της χρόνια), η Εθνική μόλις ζεστάθηκε έδωσε ρεσιτάλ στον παρκέ εξουδετερώνοντας τις αθλήτριες της αντίπαλης ομάδας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η  πανύψηλη Αμερικανίδα των 1μ96 Χόλινγκσγουερθ, από το WNBA.

Μετά τη λήξη του ματς, οι κοπέλες τραγούδησαν όλες μαζί το Final Countdown, φέρνοντας στο προσκήνιο μνήμες 1987.

Με τη σημερινή νίκη της, η ελληνική ομάδα εξασφάλισε και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018. "Προς το παρόν, όμως, πάμε για ευρωπαϊκό μετάλλιο", δήλωσε η Στέλλα Καλτσίδου προσθέτοντας χαρούμενη: "Δεν είναι δυνατόν να τα ζούμε όλα αυτά. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;"

Η σύνθεση της Εθνικής μας: Σταμολάμπρου 6, Σταμάτη, Λύμουρα 7, Σπυριδοπούλου 3, Νικολοπούλου 4, Μάλτση 25, Σωτηρίου 3, Καλτσίδου 10, Σπανού 11, Χριστινάκη 9, Φασούλα 6.

Στον πρώτο προημιτελικό της ημέρας, το Βέλγιο νίκησε τις Ιταλίδες με 79-66.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις