Logo

Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία: Στη Βουλή δικογραφία για τον Άδωνη Γεωργιάδη και το ΚΕΕΛΠΝΟ



 
 

Έφθασε στη Βουλή  δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη κσι την τυχόν αξιόποινη εμπλοκή του στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής  για τα σκάνδαλα στην Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενημερώνοντας τα μέλη είπε ότι έφτασε στη Βουλή η η δικογραφία που αφορά τον Άδωνη Γεωργιάδη και η οποία στοιχειοθετεί «δύο διακεκριμένα αδικήματα» του πρώην υπουργού Υγείας.

Το πρώτο αδίκημα σχετίζεται με τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ (ή μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στο γραφείο του). «Φέρονται να είναι από το στενό περιβάλλον του τότε υπουργού Υγείας και ανάμεσα στους 23 υπάρχει και ένας δημοσιογράφος» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Πρόσθεσε, μάλιατα, ότι  υπάρχει ένα θολό σημείο σχετικά με την προέλευση των χρημάτων για τους μισθούς των 23 διορισμένων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ενδέχεται να πληρώνονταν είτε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε από χορηγίες μεγάλων εταιρειών.

Το δεύτερο αδίκημα που θα διερευνηθει αν διέπραξε ο κ. Γεωργιάδης έχει να κάνει με τη διαφημιστική δαπάνη που δόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρεία, στο μετοχολόγιο της οποίας υπάρχει εταιρεία συμφερόντων του αντιπροέδρου της ΝΔ. Πρόκειται για ποσό ύψους 93.000 ευρώ, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να πρέπει τώρα να αποσαφηνίσει αν πράγματι συμμετείχε στην εταιρεία και αν η εμπλοκή του ωφέλησε την ανάδοχο εταιρεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2017 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις