Logo

Συνεχίζουν από άλλο ''στέκι''



 
 

poreia_ipeirou_28-1-2011Στο κτίριο της οδού Ηπείρου, βρίσκονται πλέον οι  250 λαθρομετανάστες , οι οποίοι σήμερα Παρασκευή εγκατέλειψαν, λίγο πριν τα ξημερώματα, τους χώρους της Νομικής Σχολής.

Το ακίνητο, που βρίσκεται συγκεκριμένα στη συμβολή Πατησίων και Ηπείρου, θα αποτελέσει για τις επόμενες 15 ημέρες το νέο «κατάλυμα» των λαθρομεταναστών. Οι τελευταίοι έφθασαν στο νέο χώρο «φιλοξενίας» τους κάνοντάς πορεία στο κέντρο της Αθήνας μαζί με ομάδα «αλληλέγγυων».

Δηλώνουν, μάλιστα, ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να τους δοθούν τα απαραίτητα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα μας, έγγραφα.

Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων Πολιτείας και  λαθρομεταναστών, στο οίκημα της οδού Ηπείρου:

*η αστυνομική παρουσία θα είναι διακριτή αλλά σε κάποια απόσταση από το κτίριο, και

*θα μπορούν να έχουν πρόσβαση  «αλληλέγγυοι» ο αριθμός των οποίων, ωστόσο, θα είναι περιορισμένος.

Σημειώνεται, ότι οι 250 λαθρομετανάστες είχαν αρχικά αρνηθεί την μετεγκατάστασή τους από τη Νομική Σχολή στο νεοκλασικό ακίνητο της οδού Ηπείρου.

Η αρνητική απάντηση βασιζόταν σε τρεις λόγους και συγκεκριμένα διότι :α) μπορούσαν μέσα σ’ αυτό να βρίσκονται μόνο απεργοί και όχι αλληλέγγυοι , β) ο χώρος θα φρουρείται από την αστυνομία γεγονός που δεν θα έλυνε προβλήματα και θα δημιουργούσε εντάσεις, και γ) η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και όχι μόνιμη.

Τελικά, για τους  δύο πρώτους όρους  επιτεύχθηκε ένας συμβιβασμός μεταξύ Πολιτείας και μεταναστών, όπως προκύπτει από τα προαναφερόμενα. Ανοιχτή παραμένει μόνο η παράμετρος του  χρόνου παραμονής των απεργών πείνας στο εν λόγω κτίριο.

Όπως έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης του, το παραχωρεί  μόνο για τις επόμενες 15 ημέρες, μετά την παρέλευση των οποίων θα πρέπει να αναζητηθεί κάποιος άλλος χώρος. 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις