Logo

Φυλάκιση 3 ετών στον δημιουργό της «μπλε φάλαινας»



 
 

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών τον  διαχειριστή του διαδικτυακού παιχνιδιού «μπλε φάλαινα», Φιλίπ Μπουντέικιν, με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν,. Την είδηση μετέδωσε  το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το γραφείο τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης. 

Ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία με την κατηγορία αυτή.

Όπως προέκυψε από την ανάκριση, ο Μπουντέικιν στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2016 με το ψευδώνυμο «Φιλιπ Λις» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, προπαγάνδιζε την αυτοκτονία σε ανηλίκους και τους παρακινούσε να αυτοκτονήσουν. 

Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι ο Μπουντέικιν ήταν αυτός που παρακίνησε μια 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, αλλά κατάφεραν να την αποτρέψουν με παρέμβαση τους οι αστυνομικές αρχές. Επίσης ο Μπουντέικιν, παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μια 17χρονη η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας.

Η νομοθεσία αυτή τη στιγμή για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει να οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια. 

Ο 21χρονος, έχει παραδεχθεί την ενοχή του, αναφέροντας στην απολογία του τα εξής:

«Καθάριζα την κοινωνία από ανθρώπους τέτοιου είδους. Όλα ξεκίνησαν το 2013. Επεξεργαζόμουν αυτή την ιδέα για πέντε χρόνια. Ήταν απαραίτητο να βοηθήσω στο ξεκαθάρισμα των κανονικών ''ανθρώπων'' από τα ''βιολογικά απόβλητα''. Το παιχνίδι ξενικά με το θύμα να μιλάει για τον εαυτό του, αφού περάσει από κάποιες διαδικασίες. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών γίνεται ξεκάθαρο ποιον έχω απέναντί μου. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα αυτοκτονούσε, αλλά αν έχουν πρόβλημα στο κεφάλι είναι καλύτερο να πεθάνουν τώρα παρά να πιάσουν το τιμόνι ενός φορτηγό και, πιστεύοντας ότι η ζωή τους είναι άθλια, να πέσουν πάνω σε δεκάδες ανθρώπους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  παιχνίδι περιλαμβάνει μια σειρά από προκλήσεις, διάρκειας 50 ημερών, που περιλαμβάνουν αυτοτραυματισμούς, εκτελέσεις ζώων, επικίνδυνες ενέργειες κά, ενώ τελειώνει με την προτροπή να δοθεί τέλος στην ίδια τη ζωή των παικτών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις