Logo

Βενεζουέλα: Αιματηρή εξέγερση σε φυλακές - 37 κρατούμενοι νεκροί και 14 αστυνομικοί τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

Για «σφαγή» κάνουν λόγο μέσα ενημέρωσης στη Βενεζουέλα αναφερόμενα στην ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας για 37 κρατούμενους που σκοτώθηκαν κατά την εξέγερση σε φυλακή στην πόλη Πουέρτο Αγιακούτσο, η οποία βρίσκεται στη νότια πολιτεία της χώρας, Αμασόνα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι θάνατοι στο κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα ήταν αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ των κρατουμένων και των αστυνομικών υπαλλήλων, εκ των οποίων 14 τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Λιμπόριο Γκουαρούλα, με ανάρτησή του στο Twitter ότι η «σφαγή» έγινε σε σωφρονιστικό ίδρυμα στην πόλη Πουέρτο Αγιακούτσο και απέδωσε τους θανάτους στην επιχείρηση «των ειδικών δυνάμεων της FAN» ή των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τα αίτια της εξέγερσης και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν οι κρατούμενοι διεξάγεται έρευνα από τις αρχές. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα  τελευταία χρόνια, έχουν σημειώθεί πολλές αιματηρές εξεγέρσεις σε φυλακές στη χώρα. Τον Απρίλιο, τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 11 τραυματίστηκαν σε φυλακή σε ανατολική πολιτεία της χώρας ενώ τον Ιανουάριο του 2013, οι συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων στη βορειοδυτική Βενεζουέλα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 61 άτομα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις